Cele mai bune alimente pe care să le mănânci dimineața 

În ciuda a ceea ce poate ați auzit deja, micul dejun nu este necesar pentru toată lumea. De fapt, a sări peste prima masă a zilei ar putea fi un lucru bun în cazul persoanelor care aleg să mănânce alimente extrem de nesănătoase. Abordând un stil de viață sănătos, consumul de alimente potrivite vă oferă energie și vă ajută să reduceți din consistența meselor ulterioare. Iată o listă cu alimente din care puteți alege să mâncați dimineața: 

1. Ouăle – sunt incontestabil sănătoase și delicioase. Consumul de ouă crește senzația de sațietate, reduce aportul de calorii la următoarea masă și ajută la menținerea nivelului constant al zahărului din sânge și al insulinei. Sunt, de asemenea, bogate în proteine ​​și mulți nutrienți importanți. Evitați consumul de ouă prăjite.  

2. Iaurtul grecesc – studiile au demonstrat că proteinele reduc senzația de foame și au un „efect termic” mai mare decât grăsimile sau carbohidrații. Efectul termic se referă la creșterea ratei metabolice care apare după masă. Iaurtul și alte produse din gama lactatelor pot ajuta, de asemenea, la controlul greutății, deoarece cresc nivelurile de hormoni care promovează plenitudinea, inclusiv PYY și GLP-1. 

3. Cafeaua – este bogat în cofeină, despre care s-a demonstrat că îmbunătățește starea de spirit, vigilența și performanța mentală. Cofeina crește rata metabolică și contribuie la arderea grăsimilor. Cafeaua este o băutură bogată în antioxidanți, care reduc inflamația, protejează celulele care căptușesc vasele de sânge și scad riscul de diabet și boli hepatice. 

4. Fulgii de ovăz – sunt cea mai bună alegere pentru iubitorii de cereale. Sunt făcuți din ovăz măcinat, care conține o fibră unică numită beta-glucan. Această fibră oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea colesterolului. Ovăzul este, de asemenea, bogat în antioxidanți care împiedică scăderea tensiunii arteriale.

5. Semințele de chia – sunt un aliment extrem de hrănitor, fiind una dintre cele mai bune surse de fibre pe care le poți obține la micul dejun. Semințele de chia sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți. Acești compuși vă protejează celulele de moleculele instabile numite radicali liberi, care sunt produse în timpul metabolismului. 

6. Fructele de pădure – afinele, zmeura, căpșunile și murele sunt pline de antioxidanți. Au un conținut mai scăzut de zahăr decât majoritatea fructelor, dar un conținut mai mare de fibre. S-a demonstrat că fructele de pădure reduce inflamația, previn oxidarea colesterolului din sânge și mențin celulele care căptușesc vasele de sânge sănătoase.O modalitate bună de a adăuga fructe de pădure la micul dejun este să le consumați cu iaurt grecesc sau brânză de vaci. Fructele de pădure sunt bogate în fibre și au un conținut scăzut de calorii. 

7. Nucile – sunt alimente sățioase, bogate în nutrienți, care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și pot îmbunătăți controlul zahărului din sânge. Sunt un plus grozav la micul dejun, deoarece sunt sățioase și ajută la prevenirea creșterii în greutate. Mai mult, s-a demonstrat că nucile îmbunătățesc factorii de risc pentru bolile de inimă, reduc rezistența la insulină și scad inflamația. Toate tipurile de nuci sunt bogate în magneziu, potasiu și grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inima. 

8. Ceaiul verde – este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă. Conține cofeină, care îmbunătățește vigilența și starea de spirit, conține un antioxidant cunoscut sub numele de EGCG, care protejează creierul, sistemul nervos, respectiv inima de daune și este util în combaterea diabetului. 

Sursă: ecowatch.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie