Sarcina principală a sistemului tău imunitar este să-ți protejeze corpul împotriva bolilor. Știai că alimentația joacă un rol important în prevenirea infecțiilor și a toxinelor? Din păcate, puțini sunt cei care mănâncă suficiente legume și fructe proaspete. Pentru ca sistemul tău imunitar să funcționeze optim, ai nevoie de o combinație echilibrată de vitamine și minerale, plus exerciții fizice regulate și somn bun.
Gândește-te la sistemul tău imunitar ca la o orchestră. Este un întreg sistem, nu o singură entitate. Ca să funcționeze cât mai bine, are nevoie de armonie și echilibru. Adoptarea unui stil de viață sănătos este modalitatea ideală de a începe. Să ne concentrăm pe dietă. Iată primele 5 alimente care vă vor ajuta să vă întăriți rapid sistemul imunitar.
1. Ghimbirul – este unul dintre cele mai bune remedii naturale antiinflamatorii existente. De asemenea, este unul dintre cele mai bune alimente pentru ameliorarea unei răceli obișnuite. Inflamația poate afecta direct răspunsul imunitar al organismului, iar ghimbirul joacă un rol esențial în combaterea inflamației și în creșterea imunității.
2. Portocalele – sunt bogate în vitamina C și constituie un remediu natural împotriva răcelii. Centrul Național pentru Epidemiologie și Sănătatea Populației spune că această vitamină valoroasă este deosebit de utilă în prevenirea răcelii comune, în special pentru cei care sunt expuși la viruși și bacterii.
3. Turmericul – pe lângă gustul specific oferit mâncărurilor, este și un antiinflamator destul de puternic. Compusul de curcumină care conferă turmericului nuanța sa uimitoare de galben-portocaliu activează producția de celule care luptă pentru sănătatea sistemului imunitar.
4. Afinele – sunt hrănitoare, dulci și se știe că au unul dintre cele mai înalte niveluri de antioxidanți dintre toate legumele și fructele. Adesea etichetate ca un superfruct, afinele sunt bogate în flavonoide, compuși care ajută direct la creșterea nivelului de antioxidanți din organism.
5. Roșiile – sunt o sursă excelentă de acid folic de potasiu, vitamina C și vitamina K. Se încurajează un consum bogat de suc de roșii săptămânal.
Alte alimente bogate în vitamine includ: ceai verde, ulei de măsline extra virgin, spanac broccoli, ouă, usturoi, mere, nuci, miere crudă, rozmarin, ciuperci, căpșuni, morcovi, varză kale, brânză tofu, fasole, fructe de mare.
Sursă: mdpremier.com