Vegetarienii au un risc crescut de accident vascular cerebral? 

Persoanele care consumă diete vegane și vegetariene au un risc mai scăzut de boli de inimă și un risc mai mare de accident vascular cerebral, sugerează un studiu publicat în British Medical Journal, care a analizat 48.000 de oameni timp de 18 ani. Cu toate acestea, nu poate dovedi dacă efectul se datorează dietei pe bază de plante sau al unui alt aspect al stilului lor de viață. 

„Dietele vegetariene și vegane au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, parțial datorită beneficiilor percepute pentru sănătate, dar și preocupărilor legate de mediu și bunăstarea animalelor”, a declarat unul dintre autorii studiului, Tammy Tong, PhD, pentru Healthline. Potrivit constatărilor, consumatorii de pește și vegetarienii au avut o rată scăzută a bolilor de inimă cu 13%, respectiv, 22%, în comparație cu cei care mănâncă carne. În schimb, vegetarienii au experimentat un risc de accident vascular cerebral (hemoragic) cu aproximativ 20% mai mare decât consumatorii de carne. 

Cercetarea s-a bazat pe studiul European Prospective Investigation in Cancer and Nutrition (EPIC-Oxford) și a inclus informații despre 48.188 de persoane în vârstă de 40 de ani, fără antecedente de boală coronariană sau accident vascular cerebral. Participanții au fost divizați în consumatori de carne, pește, vegetarieni și vegani.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie