Consumul de spanac poate reduce riscul de cancer de colon? 

Studiile anterioare au identificat spanacul ca având proprietăți împotriva cancerului de colon, însă o nouă cercare efectuată de o echipă de specialiști din de la Texas A&M University (TAMU) a descoperit că legumele pot inhiba creșterea polipilor la persoanele cu cancer de colon, indiferent dacă este genetic sau nu. Cercetătorii sunt de părere că efectul anti-polip al spanacului provine din unele interacțiuni metabolice surprinzătoare. 

Cancerul colorectal cuprinde cancerul de colon și cancerul rectal. Colonul și rectul sunt ambele părți ale intestinului gros. Cercetările anterioare au susținut că spanacul poate reduce riscul de cancer de colon cu până la jumătate dintre cazuri. Un nou studiu de la TAMU Health Science Center reafirmă proprietățile anticancerigene ale spanacului și investighează modul în care legumele interacționează cu genetica și bacteriile intestinale, pentru a obține efectele benefice. 

Spanacul inhibă creșterea polipilor de colon. Dintre toate cazurile de cancer colorectal, tipul familial ereditar reprezintă doar 10-15%. În plus, doar 5-10% dintre polipi se dezvoltă în cancer colorectal. Aproximativ 85-90% din cazurile de cancer colorectal sunt sporadice. Noul studiu analizează valoarea spanacului pentru persoanele cu o formă ereditară de cancer colorectal numită polipoză adenomatoasă familială. 

Polipoza adenomatoasă familială duce la creșterea mai multor polipi de colon necanceroși. Majoritatea persoanelor afectate necesită în cele din urmă o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea colonului, după care vor folosi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) potențial toxice pentru a împiedica creșterea polipilor în duoden. Studiul sugerează că o dietă cu spanac ar putea întârzia creșterea polipilor, împiedicând necesitatea unui tratament intensiv. 

Sursă: medicalnewstoday.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie