Statul în picioare scade riscul de diabet?

Insulina este un hormon cheie în metabolismul energetic și reglarea zahărului din sânge. Funcția normală a insulinei în organism poate fi perturbată de excesul de greutate, de exemplu, ceea ce duce la scăderea sensibilității la insulină și la creșterea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Cercetătorii au observat că statul în picioare este asociat cu o mai bună sensibilitate la insulină. 

Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai frecvente boli la nivel mondial, iar debutul său este de obicei precedat de afectarea rezistența la insulină. Această sensibilitate se referă la starea în care organismul nu reacționează la insulină în mod normal, iar nivelul de glucoză din sânge crește. Stilul de viață are, de asemenea, un impact puternic asupra insulinei și a dezvoltării diabetului de tip 2. În plus, activitatea fizică regulată este cunoscută pentru contribuția sa în prevenirea acestor probleme. Cu toate acestea, până acum, se cunosc prea puține despre impactul comportamentului sedentar, al pauzelor de șezut și al timpului petrecut în picioare asupra rezistenței la insulină. 

Într-un studiu dezvoltat în cadrul Centrului PET Turku și al institutului UKK, cercetătorii au investigat asocierile dintre rezistența la insulină și comportamentul sedentar, activitate fizică și fitness la adulții inactivi în vârstă, cu un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Cercetarea publicată în Journal of Science and Medicine in Sport susține că statul în picioare este asociat cu o sensibilitate mai bună la insulină, independent de cantitatea de activitate fizică zilnică sau timpul de ședere, nivelul de fitness sau excesul de greutate. 

Sursă: sciencedaily.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie