Cele mai bune alimente care te ajută să te concentrezi 

Alimentele reprezintă combustibilul de care corpul are nevoie pentru reglarea energiei și stării de spirit. Se știe că ambele îți pot afecta în mod semnificativ concentrarea. Mâncarea are capacitatea incredibilă de a vă afecta claritatea mentală, starea de spirit, memoria și capacitatea de concentrare, așa că dacă doriți să vă îmbunătățiți abilitățile, unul dintre locurile cu care ar trebui să începeți este acela de a introduce mai des următoarele alimente în dieta zilnică:

1. Afinele 

Studiile arată că afinele măresc concentrarea și memoria timp de până la cinci ore, deoarece antioxidanții prezenți stimulează fluxul de sânge și oxigen către creier. Afinele conțin, de asemenea, un cocktail de antociani, proantocianidine, resveratrol și taninuri care s-au dovedit că măresc concentrarea și chiar protejează împotriva cancerului și bolilor de inimă.

2. Ceaiul verde 

Ceaiul verde te ajută să te concentrezi din două motive: conține cofeină și teanină. Cofeina îmbunătățește vigilența, iar teanina este un ingredient despre care s-a demonstrat că sporește activitatea undelor alfa, eliberând cofeina într-un ritm mai lent. Cele două ingrediente se combină și îmbunătățesc atenția, viteza de procesare și precizia. 

3. Avocado 

Potrivit specialiștilor, fiecare organ din corp depinde de fluxul sanguin, în special de inimă și creier. Cercetările au demonstrat că avocado îmbunătățește fluxul sanguin, oferind o modalitate mai simplă și gustoasă de a stimula celulele creierului. Fructul este, de asemenea, încărcat cu fibre care conferă senzația de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp. 

4. Legumele cu frunze verzi 

Legumele cu frunze verzi sunt pline de antioxidanți și carotenoizi, compuși care vă sporesc funcționalitatea creierului. Acestea sunt, de asemenea, pline de B-vitamine, care s-au dovedit că ajută memoria, concentrarea. Conțin, totodată, și acid folic, cunoscut pentru efectele sale de a îmbunătății claritatea mentală.

5. Peștele gras 

Peștele conține acizi grași omega-3 care ajută memoria, performanța mentală și funcția comportamentală. Persoanele care au deficit de omega-3 au mai multe șanse de a se confrunta cu o memorie slabă, schimbări de dispoziție, depresie și oboseală. Studiile au demonstrat că peștele vă îmbunătățește concentrarea și starea de spirit. Principalele surse de pește gras sunt somonul, păstrăvul, macroul, heringul, sardinele, sardinele și kipperul. 

6. Nucile 

Nucile și semințele sunt o sursă bogată de vitamina E, asociată cu un declin cognitiv mai mic odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, sunt bogate în uleiuri esențiale și aminoacizi care sporesc concentrarea. 

7. Cicocolata neagră 

Ciocolata neagră conține o cantitate mică de cofeină, despre care s-a dovedit că sporește vigilența mentală. Conține magneziu, care te ajuta sa elimini stresul și, de asemenea, stimulează eliberarea de endorfine și serotonină, care te fac sa te simți bine. În doze mici, ciocolata neagră îți poate crește semnificativ concentrarea.

Sursă: alifeofproductivity.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie