Remedii casnice cu uleiuri esențiale pentru multe afecțiuni comune, cum ar fi sforăitul, au devenit din ce în ce mai populare. Dintre cele mai puțin intruzive modalități prin care puteți opri sforăitul în mod natural, alegeți utilizarea celor mai bune uleiuri esențiale.
Sforăitul poate fi un iritant sever, mai ales dacă împarți camera cu o altă persoană. Potrivit unui studiu explicat în revista Essential Oil Haven, atât pacienții care sforăie, cât și partenerii lor au fost rugați să completeze un chestionar înainte și după aplicarea uleiurilor esențiale. După utilizarea uleiurilor esențiale de cimbru, mentă, lămâie, cuișoare, pin, fenicul, salvie, citronella, eucalipt, lavandă și maghiran, 82% dintre partenerii celor afectați au raportat o reducere a sforăitului. Iată o serie de informații despre cele mai bune uleiuri esențiale de utilizat pentru ameliorarea sforăitului:
- Ulei esențial de cimbru
Cel mai bun tratament pentru ameliorarea sforăitului este uleiul esențial de cimbru. Ajută la buna funcționare a sistemului respirator, imunitar, muscular, dar contribuie și la menținerea articulațiilor sănătoase. Poate fi folosit și la dezinfectarea aerului, datorită proprietăților sale purificatoare. Combinați uleiul esențial de cimbru cu un alt ulei purtător, deoarece cimbrul nediluat vă poate irita pielea. Aplicați amestecul în partea de jos a degetelor mari de la picioare în fiecare noapte. Diagramele de reflexoterapie tradiționale descriu aceste puncte ca fiind reflexul pentru zona gâtului.
- Ulei esențial de maghiran
Uleiul de maghiran este un alt remediu esențial care și-a dovedit efectele puternice în stoparea sforăitul. Mirosul acestuia în timpul somnului ajuta la deschiderea căilor respiratorii. Eficacitatea maghiranului ca remediu pentru sforăit depinde de la o persoană la alta. Fiecare individ reacționează diferit la orice tip de tratament. Au existat destul de multe cazuri în care sforăitul a dispărut după o singură utilizare, pe când în alte situații, zgomotul a persistat până la șase săptămâni.
- Ulei esențial de eucalipt
Pe lângă înlăturarea sforăitului, uleiul esențial de eucalipt este un remediu des folosit pentru a combate răceala și pentru a reduce simptomele gripei. De asemenea, poate ajuta la curățarea mucusului din nas, deschizându-vă și mai mult capacitatea de a respira mai liber. Uleiul esențial de eucalipt se administrează cel mai bine prin inhalare de abur. Pregătiți un vas de mărime medie cu apă fierbinte aburindă și adăugați în 3-5 picături de ulei de eucalipt. Puneți un prosop curat și uscat deasupra capului, aplecați-vă nasul peste bol și respirați adânc. Încercați să rămâneți în acest tratament de inhalare cu abur cel puțin 4-6 minute. Este complet sigur atât pentru adulți, cât și pentru copiii cu vârsta peste 2 ani.
Sursă: essentialoilhaven.com