Beneficiile obținute din uleiul de krill

Uleiul de krill este o alternativă populară la uleiul de pește. Este făcut din krill, un tip de crustacee de dimensiuni mici, consumat de balene, pinguini și alte creaturi marine. La fel ca uleiul de pește, este o sursă de acid docosahexaenoic (DHA) și acid eicosapentaenoic (EPA), având un conținut bogat de grăsimi omega-3. Prin urmare, dacă nu consumați cele opt uncii de fructe de mare recomandate pe săptămână, puteți opta pentru uleiul de krill care, este comercializat adesea ca fiind superior uleiului de pește. Iată beneficiile obținute de pe urma consumului de ulei de krill:

  1. Este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase

Atât uleiul de krill, cât și uleiul de pește conțin grăsimile omega-3 EPA și DHA, însă grăsimile omega-3 din uleiul de krill pot fi mai ușor de absorbit decât cele din uleiul de pește, spun unii specialiști. Un alt studiu a comparat cu atenție cantitățile de EPA și DHA din uleiul de krill și uleiul de pește și a constatat că uleiurile au fost la fel de eficiente în creșterea nivelului de omega-3 din sânge. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă uleiul de krill este de fapt o sursă mai eficientă și biodisponibilă de grăsimi omega-3 decât uleiul de pește. 

  1.  Poate ajuta la combaterea inflamației 

S-a demonstrat că acizii grași omega-3, precum cei găsiți în uleiul de krill, au funcții antiinflamatorii importante. De fapt, uleiul de krill poate fi chiar mai eficient în combaterea inflamației decât alte surse marine de omega-3, deoarece este absorbit mai ușor de către organism. În plus, uleiul de krill conține un pigment roz-portocaliu numit astaxantină, care are efecte antiinflamatorii și antioxidante.

  1. Reduce artrita și durerile articulare 

Având în vedere că uleiul de krill ajută la reducerea inflamației, poate, de asemenea, să amelioreze simptomele artritei și durerile articulare, rezulte adesea din inflamație. Specialiștii au constatat în urma unui studiu că uleiul de krill a redus semnificativ rigiditatea, afectarea funcțională și durerea la pacienții cu reumatoidă sau osteoartrită.

  1.  Îmbunătățește lipidele din sânge și contribuie la sănătatea inimii

Studiile au descoperit că uleiul de krill, ca și alte surse de grăsimi omega-3, poate fi eficient în îmbunătățirea nivelului lipidelor din sânge și a altor factori de risc pentru bolile de inimă. Sunt necesare mai multe studii pe termen lung pentru a investiga modul în care uleiul de krill afectează riscul de boli de inimă, însă pe baza dovezilor de până acum, și-a dovedit eficiența în îmbunătățirea anumitor factori de risc cunoscuți. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie