De ce e bine să mănânci mere în timpul sarcinii?

Femeile însărcinate trebuie să beneficieze de un stil alimentar corespunzător pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a bebelușului. O dietă echilibrată conține atât fructe, cât și legume, motiv pentru care multe persoane se întreabă dacă merele pot fi incluse în alimentație. 

În ciuda a ceea ce se spune, nu există studii care să confirme existența unor efecte secundare ale consumului de mere în timpul sarcinii. Din contră, merele sunt o sursă excelentă de nutrienți și sunt extrem de benefice atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru copilul în creștere. Nu uitați că înainte de a le mânca, trebuie să le spălați extrem de bine, deoarece există șanse mari să fie contaminate cu pesticide sau ceară. Dacă aveți posibilitatea, mâncați mere organice. 

Evitați să consumați semințele de măr, deoarece conțin cianură, metale alcaline cunoscute și folosite ca otrăvuri. Prin urmare, ar putea dura ceva timp înainte ca simptomele intoxicației cu cianură să înceapă să apară. Este foarte important ca femeile însărcinate să se asigure că nu ingerează semințele în timpul consumului de mere. 

Valoarea nutritivă a merelor 

Merele conțin în principal apă și carbohidrați, dar au și cantități mari de zaharuri simple, cum ar fi glucoza și fructoza. De asemenea, sunt o sursă bogată de fibre insolubile și dietetice și conțin între 1% și 3% din doza zilnică recomandată de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacina, piridoxina și acidul pantotenic și acidul folic. Merele conțin vitamina C (8% din DZR) și vitaminele A, E și K în cantități mici. 

Totodată, sunt o sursă excelentă de fitonutrienți, cum ar fi beta-carotenul, criptoxantina, flavonoidele și antocianina. Potasiul este principalul mineral prezent în mere, despre care se știe că îmbunătățește sănătatea inimii. Beneficiile pentru sănătate oferite de merele verzi sunt similare cu cele ale merelor roșii. Mai mult, Puteți mânca mere verzi în timpul sarcinii, deoarece sunt și ele sănătoase. 

Consumul de mere în timpul sarcinii oferă numeroase beneficii pentru sănătate atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru copilul în creștere. Vitamina C și antioxidanții din mere reduc daunele provocate de radicalii liberi din organism, în timp ce vitaminele din complexul B ajută la menținerea sănătoasă a globulelor roșii. 

Sursă: parenting.firstcry.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie