Consumul excesiv de canabis poate provoca tulburări cognitive

Consumatorii de canabis pot avea tulburări cognitive acute care persistă dincolo de perioada de intoxicație, potrivit unui studiu condus de o echipă de cercetători canadieni. Deficiențele cognitive pot afecta luarea deciziilor, memoria și capacitatea de a îndeplini sarcini mentale. Cercetătorii spun că este important ca utilizatorii să înțeleagă aceste efecte pe termen lung, pe măsură ce legalizarea canabisului devine un subiect tot mai comun. 

Unii experți spun însă că cercetarea este greșită, deoarece nu ia în considerare diferitele tipuri de canabis și modurile în care acestea poate fi ingerate. Unii profesioniști care tratează afecțiunile legate de canabis spun că au văzut efectele consumului de droguri, în special la tinerii al căror creier este se afla încă în curs de dezvoltare.

Echipa de cercetători a examinat efectele canabisului asupra a peste 43.000 de participanți. Rezultatele studiului au indicat că iarba cauzează deficiențe cognitive mici până la moderate în domenii care influențează luarea deciziilor, suprimând răspunsurile inadecvate, învățarea și amintirea prin ascultare și citire, precum și de cât timp are nevoie cineva pentru a îndeplini sarcinile mentale. 

„Studiul ne-a permis să evidențiem mai multe domenii ale cogniției afectate de consumul de canabis, inclusiv probleme de concentrare și dificultăți de amintire și de învățare, care pot avea un impact considerabil asupra vieții de zi cu zi a utilizatorilor”, a scris dr. Alexandre Dumais, profesor clinic de psihiatrie de la Université de Montréal. 

„Marijuana poate fi dăunătoare creierului, dar poate fi utilă la fel de bine în scopuri medicale. Realitatea este că nu există suficiente cercetări pentru a afla un răspuns precis”, a spus dr. Rebecca Siegel, psihiatru clinician din New York și autoarea cărții Creierul asupra canabisului: ceea ce ar trebui să știi despre marijuana medicală și recreativă, pe fondul contrazicerilor cu privire la amploarea efectelor negative cauzate de canabis. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie