Specialiștii recomandă înlocuirea deodorantului clasic cu unul natural

Utilizarea deodorantului reprezintă o parte esențială a rutinei noastre zilnice de îngrijire. Drept urmare, este esențial să alegem cea mai potrivită opțiune pentru pielea noastră, una care să ne permită să transpirăm de la distanța, fără a ne compromite sanatatea. Deodorantele și antiperspirantele vândute în magazine ar putea provoca neplăceri la nivelul pielii sau alte afecțiuni mai grave din cauza prezenței parabenilor și aluminiului. Experții ne recomandă înlocuirea deodorantelor clasice cu o serie de alternative naturale.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează deodorantele trebuie mai întâi să înțelegeți ce este transpirația și ce rol joacă aceasta în organism. Pe scurt, transpirația elimină excesul de căldură, menținând organismul la temperaturi optime. Transpirația este un proces fiziologic normal care permite organismului să-și regleze temperatura și se manifestă prin eliberarea glandei sudoripare. Acest lucru permite corpului să se adapteze la temperaturi ridicate prin eliberarea de căldură. 

Unul dintre motivele pentru care majoritatea dintre noi folosesc antiperspirante este pentru a înlătura mirosurile neplăcute. Când transpirația intră în contact cu germenii de pe suprafața pielii și a părului, care metabolizează proteinele, se dezvoltă acest miros pe care vrem să îl înlăturăm cu orice preț. Compușii organici sunt depozitați în glandele sudoripare apocrine, care se oxidează atunci când sunt expuse la aer, producând ceea ce noi numim „transpirație urât mirositoare”. 

Există deodorante naturale, vegane, care nu conțin aluminiu, dar care oferă o protecție eficientă împotriva mirosurilor și a transpirației, fără a vă compromite sănătatea. Pentru a inhiba transpirația, antiperspirantele și deodorantele folosesc ioni de aluminiu pentru a bloca porii. Această substanță este absorbită rapid de piele, iar unul dintre efectele sale secundare este iritația din zona axilei ca urmare a unei reacții alergice. 

Sistemul nervos central este o țintă vulnerabilă la absorbția de aluminiu, nivelurile ridicate fiind asociate cu un risc crescut de apariție a bolii Alzheimer. O altă afecțiune majoră legată de utilizarea deodorantelor care conțin aluminiu este cancerul de sân. Deodorantele naturale, pe de altă parte, sunt bune pentru piele. Substanțele chimice naturale protejează împotriva inflamației și a altor probleme de sănătate pe care le-ar putea aduce deodorantele tradiționale. 

În plus, deodorantele naturale nu înfundă porii, permițând bacteriilor bune de pe suprafața pielii să descompună transpirația. Încercați să vă orientați către deodorantele care nu conțin propilenglicol, parabeni și ftalați, având o formulă îmbogățită cu minerale naturale mai degrabă decât cu aromă sintetică. 

Sursă: sfatulmedicului.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie