De ce este bine să mâncăm ciocolată neagră?

Ciocolată neagră are un conținut bogat de nutrienți, potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Extrasă din sămânța arborelui de cacao, acest desert dietetic este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți pe care le puteți găsi în alimente. În plus, studiile arată că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți sănătatea și poate reduce riscul de boli de inimă. 

Nu uitați că 100 de grame de ciocolată neagră este o cantitate destul de mare și nu ceva ce ar trebui să consumi zilnic. Prea multă ciocolată din comerț poate contribui la creșterea în greutate, un factor de risc pentru hipertensiune arterială, boli de inimă și diabet. Acizii grași din cacao și ciocolată neagră sunt, de asemenea, buni pentru organism. Vorbim despre acid oleic, o grăsime sănătoasă pentru inimă, găsită și în uleiul de măsline, acidul stearic, care are un efect neutru asupra colesterolului din organism și acidul palmitic, care poate crește nivelul de colesterol, dar reprezintă doar o treime din totalul caloriilor obținute. 

Ciocolata neagră conține, de asemenea, stimulenți precum cofeina și teobromina, dar este puțin probabil să vă țină treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeină este foarte mică în comparație cu cafeaua. Rețineți că o mare parte din ciocolata care se găsește în prezent pe piață nu este hrănitoare. Orientati-vă mereu către produse de calitate, iar în cazul ciocolatei, alegeți un sortiment cu un conținut de 70% sau mai mult de cacao. Ciocolata neagră are în componența sa un procent de zahăr, însă cantitățile sunt de obicei mici și nesemnificative.

În altă ordine de idei, pudra de cacao, spre deosebire de ciocolată, are un conținut scăzut de zahăr și grăsimi, oferind în același timp potențiale beneficii pentru sănătate. Dacă vă place aroma de ciocolată, adăugați cacao simplă în laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau în ovăzul de dimineață. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie