Americanii aprobă primul medicament injectabil pentru prevenirea HIV

Oficialii de la Food and Drug Administration (FDA) au aprobat o nouă formă injectabilă de prevenire a virusului HIV, care poate îmbunătăți aderarea la regimul de medicamente în comparație cu pilula zilnică disponibilă în prezent. Specialiștii spun că aderența este un obstacol major pentru persoanele care folosesc acest tip de medicamente, astfel că o variantă injectabilă care se administrează o dată la fiecare două luni ar putea îmbunătăți semnificativ rata de administrare. 

Experții spun, de asemenea, că noul medicament ar putea schimba cursul prevenirii HIV prin scăderea noilor cazuri de afecțiune la nivel mondial. „Aprobarea de astăzi adaugă un instrument important în efortul de a pune capăt epidemiei HIV, oferind prima opțiune de prevenire a virusului care nu implică luarea unei pastile zilnice”, a spus dr. Debra Birnkrant, directorul diviziei de antivirale din Centrul FDA. Oficialul a subliniat că medicamentul va fi esențial pentru înlăturarea epidemiei de HIV și poate ajuta persoanele care ar putea avea șanse mai mari de a contracta HIV și grupurile în care aderarea la o medicație zilnică este o provocare sau nu este o opțiune realistă.

Denumit virusul imunodeficienței umane, HIV-ul atacă celulele care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, făcându-l mai vulnerabil la alte infecții și boli. Se răspândește prin contactul cu anumite fluide corporale ale unei persoane infectate, cel mai frecvent în timpul actului sexual neprotejat (sex fără prezervativ sau medicamente împotriva HIV pentru prevenire sau tratare) sau prin folosirea în comun a echipamentului de injectare pentru droguri.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie