Activitatea pe tot parcursul zilei s-a dovedit mai eficientă decât exercițiile regulate pentru adulții în vârstă

Potrivit unui nou studiu, exercițiile fizice programate la sala de sport nu au același impact pozitiv pe care îl au mișcările efectuate pe parcursul unei zile. De fapt, autorii studiului susțin că persoanele care aleg să facă activitate zilnic vor fi mai în formă decât persoanele care urmează un program de exerciții bine stabilit la sală. 

Odată cu pierderea în greutate, cercetătorii au descoperit că persoanele care au participat la mai multe activități pe parcursul întregii zile au fost mai puțin predispuse să-și recapete kilogramele în plus. O persoană pierde mușchi odată cu greutatea, a spus Jason Fanning, dr., profesor la departamentul de știință a sănătății și exercițiilor fizice de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord și autorul principal al studiului. Astfel că atunci când oamenii îi recâștigă la scurt timp după pierdere, acei mușchi adesea nu revin, lăsând vârstnicii mai puțin sănătoși decât ar fi fost înainte de pierderea în greutate. „Activitatea fizică este în mod clar un medicament puternic. Mișcându-ne toată ziua, obținem doza de care avem nevoie” a spus Fanning.

De asemenea, autorul spune că este important ca adulții în vârstă să găsească activități care să-i facă fericiți și să nu-i copleșească. Iată o serie de activități pe care le putem face pentru a ne menține sănătatea la vârste înaintate: mișcare constantă din două în două ore, însoțită de 10 aruncări libere sau orice altceva vă place. Ideea este să circulați cât mai des. Faceți flotări pe perete sau cu mâinile pe blat de fiecare dată când mergeți la baie sau mergeți cu bicicleta pentru a vizita un vecin. Dacă stați la curte, activitățile zilnice întreprinse în jurul gospodăriei ar trebui să fie suficiente. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie