Tot ce trebuie să ştii despre casele ecologice

În ultima perioadă s-a înregistrat o creştere din ce în ce mai accelerată a interesului şi a preocupării unui număr mare de persoane pentru casele ecologice – sau casele sănătoase aşa cum mai sunt ele denumite, prin prisma faptului că nu generează niciun impact negativ asupra mediului în ceea ce priveşte emisiile sau deşeurile şi au un consum minim de energie. Indiferent dacă această tendinţă are la bază pura curiozitate personală sau pur şi simplu dorinţa indivizilor de a se reorienta spre un stil de viaţă sănătos, cert este că sectorul locuinţelor eco-friendly este în plină expansiune. 

Dacă şi tu te afli în categoria celor interesaţi de acest subiect şi vrei să afli care sunt toate aspectele ce trebuie avute în vedere pentru ca o casă să fie cu adevărat ecologică, de la faza de proiect şi construcţie şi până la locuirea ei propriu-zisă, haide să aflăm împreună care sunt cele mai importante lucruri pe care este bine să le ştii, înainte de a investi într-o astfel de locuinţă. 

Buget, organizare, cercetare. Înainte de a trece direct la faza de construire a unei case responsabile, este bine să stabilim un buget specific pe care îl putem aloca unui astfel de proces. De asemenea, este esenţial să acordăm o atenţie majoră şi etapei de cercetare, cu privire la materialele necesare pentru construcţie, design-ul optim sau tehnologiile eficiente care să te ajute să îţi optimizezi economiile de energie pe termen lung.

Suprafaţa casei. Întrucât scopul pe care îl urmăreşti prin construirea unei case ecologice este de a reduce pe cât posibil costurile, respectiv consumul de energie, este foarte important să nu construieşti mai mult decât ai nevoie. 

Locaţia potrivită. Locul în care îţi doreşti să fie amplasată viitoarea ta casă eco este mai mult decât important, deoarece în funcţie de acesta urmează să fie construită locuinţa ta. Şi asta întrucât trebuie să ţii cont de particularităţile mediului ales atunci când concepi planul de lucru: lumina soarelui, solul, fauna etc.

Materialele naturale eficiente. În tot procesul de construire al unei case ecologice, materialele alese şi utilizate joacă un rol foarte important, deoarece acestea trebuie să asigure economii de energie, să fie prietenoase cu mediul şi să nu aibă un impact negativ asupra lui şi să contribuie în mod substanţial la sănătatea locuitorilor. 

Costurile unei case ecologice. Datorită materialelor naturale 100% folosite pentru construirea unei locuinţe eco care nu presupun niciun fel de cost suplimentar, costurile unei astfel de case nu sunt mai mari, comparativ cu cele clasice. 

În cazul în care eşti interesat de achiziţia unei case ecologice, merită să arunci un ochi pe site-ul dumbrava47.ro, unde vei găsi mai multe informaţii despre un complex de şase case eco de vânzare, situat în Sărata Monteoru, judeţul Buzău, care de abia îşi aşteaptă locuitorii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie