Exercițiile fizice îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Cum puteți planifica un regim de antrenament

Potrivit unor noi studii, cercetătorii spun că persoanele cu probleme cardiovasculare își pot îmbunătăți sănătatea prin creșterea numărului de exerciții fizice. O creștere a activității este în general benefică, dar experții avertizează că exercițiile excesive pot cauza probleme de inimă. Astfel că înainte de a începe orice regim de antrenament, se recomandă persoanelor cu probleme cardiovasculare să discute cu medicul lor despre rutina lor de exerciții fizice, urmărind o creștere treptată ți supravegheată. 

Studiul a analizat datele colectate a unui grup format din 167.729 de indivizi care trăiesc în Țărilor de Jos. Specialiștii au analizat asocierea dintre activitatea fizică și evenimentele cardiovasculare, dar au luat în calcul și factori precum mortalitatea din diferite cauze în rândul persoanelor sănătoase, a celor cu risc cardiovascular și cu boli cardiovasculare. 

Rezultatele au arătat că, deși activitatea fizică a redus rata mortalității la indivizii din toate grupurile, a existat tendința de a se stabili un anumit nivel de activitate la persoanele sănătoase și la cele cu risc de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, studiul a demonstrat că exercițiilor fizice, cel puțin atunci când vine vorba de cei cu probleme cardiovasculare, merg pe filozofia „ cu cât mai mult, cu atât mai bine”. 

„Recomandările privind activitatea fizică nu ar trebui să urmeze un ghid care să se potrivească tuturor, ci să sublinieze necesitatea unei medicini de precizie în care prescrierea activității fizice poate depinde, printre alți factori, de starea de sănătate cardiovasculară a unei persoane”, spune Thijs Eijsvogels, un profesor asociat la Universitatea Radboud din Olanda care a participat la studiu. 

Cert este că aceste descoperiri sunt cu adevărat inovatoare, deoarece acum știm în mod obiectiv că, indiferent de cât de mare ar fi intensitatea exercițiilor fizice, probabilitatea de a dezvolta boli cardiovascular este mai mică. De fapt, exercițiile de mare intensitate s-au dovedit sigure și atunci când sunt efectuate în medii de reabilitare cardiacă, e explicat specialistul. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie