Cum îți afectează obiceiul de a mânca noaptea sănătatea

Cercetătorii susțin că obiceiul de a mânca noaptea poate perturba nivelul zahărului din sânge și crește riscul de diabet de tip 2. Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că mesele târzii provoacă creșterea în greutate și favorizează riscul de boli cardiovasculare, motiv pentru care experții spun că persoanele care lucrează noaptea sau în ture de noapte ar trebui să încerce să mănânce la ore cât mai aproape de „normal”. 

Mâncatul noaptea, nesincronizat cu ritmurile circadiene naturale ale corpului, te-ar putea expune riscului de diabet, potrivit cercetătorilor de la Spitalul Brigham and Women’s din Boston. În schimb, pentru persoanele care au un program obișnuit de lucru în timpul zilei, ar trebui să adopte o dietă echilibrată și să încerce să evite gustările noaptea târziu. 

În cadrul studiului, cercetătorii au pus 19 tineri sănătoși într-un mediu menit să imite munca în ture de noapte În timp ce toți participanții la studiu „au lucrat” peste noapte, doar cei care au mâncat noaptea târziu au observat o intoleranță crescută la glucoză din sânge și o scădere a funcției celulelor beta pancreatice, ambele fiind potențiali precursori ai diabetului de tip 2. 

Participanții care au rămas la un program de mâncare în timpul zilei nu s-au confruntat cu niciuna dintre aceste schimbări adverse, în ciuda faptului că au stat treji toată noaptea, au raportat cercetătorii. Studiile anterioare au legat munca în ture de noapte de un risc crescut de cancer, aritmie cardiacă și chiar avort spontan. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie