Prevalența modificărilor menstruale după vaccinarea împotriva COVID-19

O echipă de cercetători din Marea Britanie investighează relația dintre tulburările ciclului menstrual și vaccinarea împotriva COVID-19. Studiul evaluează prevalența modificărilor menstruale, identifică potențialii factori de risc și tipuri de simptome din relatările scrise de pacienți. 

În 1913, Albert R. Lamb, medic la Spitalul Presbiterian, New York, a raportat 100 de cazuri de tulburări menstruale legate de vaccinarea profilactică împotriva febrei tifoide. Efectele secundare au fost temporare, iar tulburările au dispărut după șase luni de la vaccinare. 

Un studiu japonez realizat în 1982 a raportat că șapte din 16 angajați din cadrul spitalului au prezentat tulburări menstruale după vaccinarea împotriva hepatitei. Cu toate acestea, cercetătorii au concluzionat că tulburările menstruale au apărut ca urmare a utilizării plasmei umane în dezvoltarea vaccinului care poate conține impurități hormonale. Studii recente la scară largă raportează rezultate mixte cu privire la efectul vaccinării asupra ciclului menstrual. 

În 2018, un alt studiu japonez aplicat pe 29.846 de femei a constatat că simptomele menstruale nu au fost asociate cu vaccinarea împotriva virusului papiloma uman (HPV). Cu toate acestea, femeile au înregistrat mai multe vizite la spital pentru un control legat de tulburările menstruale. Medicii sugerează o posibilă legătură între vaccinul HPV și tulburările menstruale. 

Agenția de Reglementare a Produselor pentru Medicină și Sănătate (MHRA) din Marea Britanie încă monitorizează rapoartele privind tulburările menstruale din urma vaccinării fie cu ARNm, fie cu vaccinuri adenovirale COVID-19.

Un alt studiu recent din SUA raportează sângerări abundente în rândul femeilor aflate la premenopauză și sângerări interioare la femeile care nu mai au menstruație după vaccinarea împotriva coronavirusului. Dintre cele 4.989 de participante vaccinate, 80% nu au raportat nicio modificare a ciclului menstrual până la 4 luni după administrarea primului vaccin COVID-19.

Sursă: news-medical.net

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie