Tulburări de alimentație: simptomele mâncatului excesiv

În comparație cu alte tulburări de alimentație, mâncatul rapid și excesiv poate crea delegări serioase la nivelul tranzitului digestiv. Este una dintre cele mai frecvente trei tulburări de alimentație, alături de anorexie și bulimia nervoasă. 

Unii cercetători au indicat că alimentația excesivă poate fi o tulburare moștenită. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că rudele de gradul întâi au în comun anumite gene, prin urmare, este greu să diferențiezi factorii genetici de diversele cauze de mediu în situațiile familiale de alimentație excesivă. 

Cercetătorii susțin că un alt factor ar putea fi limitarea aportului de alimente ca parte a unei diete stricte. O nutriție slabă, asociată cu foamea, poate modifica modul în care organismul resimte alimentele, astfel că poate încuraja pofta excesivă de mâncare. Aceste tipare de nutriție includ un aport scăzut de calorii și eliminarea anumitor tipuri de alimente. 

Studiile au indicat, de asemenea, că experiențele traumatice pot declanșa supraalimentarea. O serie de evenimente care provoacă stres, deprimare sau nefericire poate avea un impact dramatic asupra pacientului. Traumele pot declanșa comportamente alimentare, cum ar fi mâncatul excesiv. Persoana în cauza îmbrățișează acest comportament ca pe o formă de confort sau evadare pe fondul exploziei de sentimente și emoții. 

Totodată, imaginea de sine și felul în care se percepe pacientul în raport cu ceilalți din jur joacă un rol important în declanșarea acestei tulburări. Potrivit unor studii, abuzul fizic sau sexual din timpul copilăriei a fost legat de o alimentație excesivă. Mâncatul excesiv poate pune viața în pericol, motiv pentru care specialiștii sugerează implicarea unui psiholog pentru a determina ce cauzează această tulburare pentru a oferi un diagnostic corect. 

Echipa medicală va evalua, de asemenea, printr-o serie de teste precum analize fizice, analize de sânge și urină și consultații dacă consumul excesiv de alimente are un impact asupra altor aspecte ale sănătății pacientului, cum ar fi tensiunea arterială, sănătatea inimii, colesterolul și nivelurile de somnul. Există, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet și boala de reflux gastrointestinal. 

Sursă: news-medical.net

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie