Beneficiile uleiului din lemn de palisandru folosit în aromaterapie

Extras din arborele de trandafir, uleiul de palisandru, folosit în aromaterapie, poate avea o serie de proprietăți care îl fac să acționeze ca analgezic, antidepresiv, antiseptic, afrodisiac, antibacterian, deodorant, insecticid și ca substanță stimulatoare. 

Arborele din lemn de trandafir, pentru care Brazilia este renumită, este un copac uriaș veșnic verde care poartă numele științific Aniba Rosaeaodora. Se estimează că milioane de hectare de păduri au fost tăiate pentru a face mobilier, piese de spectacol și chiar bețișoare parfumate. 

Studiile au demonstrat de-a lungul anilor că uleiul de palisandru un compus valoros cu proprietăți antiinfecțioase remarcabile pentru tratarea bacteriilor, virușilor și ciupercilor. În plus, poate fi utilizat pentru tratamente holistice ale infecțiilor urechii, sinuzitei, varicelei, rujeolei, infecțiilor bronhopulmonare, infecțiilor vezicii urinare și multor infecții fungice. 

Uleiul de palisandru este folosit în anumite produse cosmetice pentru întărirea și regenerarea pielii, în tratarea vergeturilor, acneei și cicatricilor. De asemenea, acest compus se dovedește a fi extraordinar și în combaterea mătreții, reducerea eczemei și stoparea căderii părului.

Se știe, de asemenea, că uleiul esențial de lemn de trandafir crește libidoul feminin prin creșterea dorințelor sexuale și îmbunătățirea performanței sexuale. Pentru bărbați, alte uleiuri esențiale precum ghimbirul sau piperul negru au același efect. Poate fi folosit și în cazuri de depresie, stres sau oboseală. Desigur, poate fi combinat și cu alte tipuri de uleiuri esențiale, cum ar fi mandarina și ylang-ylang. În plus, calmează anxietatea, oferă stabilitate emoțională și împuternicire. 

Sursă: hairborist.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie