Migrena: cauze și simptome

Aproximativ 50% dintre adulții din întreaga lume se confruntă cu o tulburare de cefalee. Unele dureri de cap sunt minore și se rezolvă cu tratament la domiciliu, însă unele sunt mai severe și necesită îngrijiri medicale. Dacă întâmpinați o durere de cap cu vedere încețoșată, greață sau orice alt simptom care provoacă îngrijorare, solicitați asistență medicală. Iar în cazul în care simțiți o durere de cap bruscă și severă, resimțită cu slăbiciune pe o parte a corpului sau confuzie, aveți nevoie de îngrijire de urgență. 

Migrena poate provoca dureri de cap moderate sau severe, afectând 12% din populația Statelor Unite, dintre care 17% sunt femei și 6% bărbați, potrivit unui studiu. Migrena se poate resimți mai mult pe o parte, însă se poate extinde în jurul ochiului, al tâmplei sau peste tot. Alte simptome includ: modificări ale vederii, greață și vărsături, ameţeală, sensibilitate extremă la sunete, lumină, atingere sau miros, amorțeală sau senzație de furnicături la nivelul feței sau extremităților.

Un episod de migrenă durează de obicei între 4 și 72 de ore. O persoană poate simți nevoia să se întindă într-o cameră întunecată și să se odihnească până când simptomele trec. Experții nu înțeleg cauzele exacte, dar factorii genetici și factorii declanșatori de mediu par să joace un rol important. 

Factorii declanșatori includ: stresul în 80% din cazuri, modificările hormonale în 65% din cazuri, anumite alimente, cum ar fi alcoolul, brânza și ciocolata, somnul prea mult sau prea puțin, lumini strălucitoare sau lumini care pâlpâie, mirosuri dulci sau înțepătoare, cum ar fi parfumurile. 

Sursă: medicalnewstoday.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie