Dacă îți place mâncarea chinezească, iată 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști!

Vă place mâncarea chinezească? Atunci trebuie să știți că unul din trei americani comandă aceste preparate tradiționale cel puțin o dată pe lună. Este una dintre cele mai populare bucătării din lume, datorită unei diversități de gust și aromă. Secretul bucătăriei chinezești se concentrează pe o cultură bogată în tradiție. Majoritatea mâncărurilor au căpătat semnificații speciale și sunt consumate mai ales în timpul anumitor festivaluri. De asemenea, puteți încerca diferite specialități în funcție de zona în care vă aflați.

Mâncarea chinezească este una dintre cele mai sănătoase din lume. Există o regulă: mâncarea tradițională chinezească trebuie să fie întotdeauna proaspătă. Cele mai multe feluri de mâncare conțin cantități uriașe de legume, carne sănătoasă, fructe de mare, ierburi și condimente. Fiecare ingredient este ales manual în scopuri medicinale, iar alimentele conservate/congelate sunt de departe produse îndrăgite de chinezi. 

În bucătăria chinezească există 5 arome cheie. Elementele de bază ale medicinei chineze dictează că trebuie respectate cinci arome principale: dulce, picant, acru, sărat și amar. Pentru a crea un echilibru între aceste cinci arome diferite, fiecare regiune din China este cunoscută pentru un gust cheie. Dacă mergeți în nord, veți găsi în mare parte mâncăruri sărate, în timp ce mesele din Sichuan sunt cunoscute pentru gustul lor picant. Mâncarea din Hong Kong poate fi dulce sau sărată, iar dacă vreți să încercați o specialitate de-a dreptul dulceagă, porniți către partea de Sud a țării. 

Chinezii mănâncă animalul în întregime. Un lucru bine cunoscut despre poporul chinez este acela că nu-i place să irosească nimic. De cele mai multe ori, animal sacrificat este servit în întregime pe farfurie. Mai mult, un obicei destul de cunoscut în cultura lor este tocarea oaselor în producția de bulion. Părțile din animal care nu se potrivesc cu un anumit fel de mâncare sunt păstrate pentru a fi gătite în alte specialități. Peștele este servit cu capul și oaselele incluse, însă acestea devin suficient de moi pentru a fi mâncare. 

Delicatesele chinezești includ aproape tot ceea ce mișcă și nu se limitează doar la regnul animal. Există o mulțime de soiuri de plante, astfel că vei mânca legume despre care nici măcar nu știai că există. Castraveți amari, pomeloes, ciuperci de copac și igname lungi sunt doar o părticică din tot ceea ce poate să ofere bucătăria chineză. 

Chinezii gătesc doar alimente proaspete. Alimentele conservate și congelate sunt în mare parte respinse în China. Medicina lor de bază afirmă că oamenii trebuie să mănânce mai mult ptoduse din sezonul lor. Acesta este motivul pentru care există câte o piață cu alimente umede 

în aproape fiecare colț din China. Aici puteți obține carne măcelărită și produse proaspăt crescute. 

Sursă: viewthevibe.com 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie