Cum a luat naștere bucătăria mexicană

Celebrul Tacos are o istorie care  datează din vremea când Montezuma și aztecii conduceau Mexicul. Boabele de cacao au fost folosite ca monedă de schimb, iar sacrificiul uman a fost adesea practicat în întreaga Mesoamerica. Pe măsură ce orașele s-au dezvoltat și spaniolii au invadat teritoriile, oamenii au migrat în diferite regiuni pentru a-și găsi un loc de muncă din care să trăiască. 

Mexico City a fost considerat pentru multă vreme unul dintre cele mai prolifice orașe din America, atrăgând de-a lungul timpului oameni și turiști care au adus cu ei alimente și tradiții  din diferite colțuri ale lumii. Mâncarea mexicană autentică are un gust vibrant, delicios, proaspăt și, de cele mai multe ori, picant. De asemenea, diversitatea culorilor folosite în gastronomia mexicană, reprezentată printr-o multitudine de fructe și legume, promovează un stil de viață sănătos. Mexicanii iubesc, în special, ardeiul iute, dar folosesc o mulțime de alte ingrediente precum roșiile, lime-ul, coriandrul, ceapa, avocado și porumbul.  

Printre produsele de bază ale mâncării mexicane se numără fasolea și porumbul, cel din urmă fiind ingredientul de bază din tortilla și tamales. Bucătăria mexicană este plină de aromă și gusturi explozive, datorită accesului câte o gamă largă de ierburi și mirodenii. Mâncărurile lor conțin din abundență ardei iute (proaspăt, uscat, afumat și murat), alături de oregano, coriandru scorțișoară și cacao. De asemenea, mexicanii folosesc cu generozitate usturoiul, ceapa roșie și lămâia. 

Specificul bucătăriei mexicane diferă de la o regiune la alta, din cauza poziționării geografice, a climei și a structurii etnice. De exemplu, nordul Mexicului este cunoscut pentru producția sa de carne de vită, capră și struț. În Yucatan, mâncarea tinde să aibă un gust mai dulce și mai puțin condimentată, achiote fiind cel mai comun condiment, pe când în Oaxacan cele mai apreciate feluri de mâncare sunt tamalele și sosurile de mole. 

Mâncărurile populare din Centrul Mexicului includ două preparate cunoscute: carnitas, care se referă la carnea de porc înăbușită sau prăjită și pozole, o tocană de carne precolumbiană.  Mâncarea tradițională din sud-estul Mexicului are o influență caraibiană datorită geografiei sale și este cunoscut atât pentru preparatele sale din pește, cât și pentru preparatele picante din legume și pui.  

Sursă: sbs.com.au

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie