Topul celor mai sănătoase bucătării din lume

Dacă ești un pofticios și nu te poți abține din a încerca bunătăți locale din toate colțurile lumii, atunci trebuie să știi că există bucătării care se bazează pe ingrediente naturale, neprocesate și pe metode de preparare testate în timp. Din fericire, nu trebuie să călătorești mii de kilometri pentru a încerca diversitatea bucătăriilor exotice. Există țări care servesc preparate autentice sănătoase, dar la fel de delicioase precum se zice. Intrați într-un restaurant autentic, cumpărați o carte de bucate și începeți să vă planificați propria vacanță gastronomică.

Bucătăria grecească 

Majoritatea ingredientelor folosite în bucătăria grecească au influențat de-a lungul timpului unele preparate servite în spațiul mediteranean, descrise de alții ca fiind mâncăruri sănătoase, dar cu specific tradițional. În mod interesant, gastronomia mediteraneană își are originea din Creta, cea mai mare și cea mai populată insulă din Grecia. Potrivit unor cercetări, locuitorii au o speranță de viață crescută și un risc scăzut de boli de inimă, în mare parte datorate de alimentelor sănătoase pe care le consumă. Nu toate alimentele grecești sunt bogate în nutrienți, motiv pentru care ar trebui să comandați spanakopita (plăcintă cu spanac), baklava și moussaka (cu moderație), atunci când pășiți într-un restaurant cu specific mediteranean.

Bucătăria japoneză 

Dietele tradiționale japoneze sunt bogate în fructe de mare și legume proaspete, acesta fiind unul dintre motivele pentru care regiunea are cea mai mare speranță de viață medie din lume. Peștele, în special, este un aliment de bază în dieta japoneză, adesea bogată în acizi grași omega-3 sănătoși pentru o funcționare sănătoasă a inimii. Produsele din soia fermentată precum miso conțin și probiotice, un tip de bacterie benefică care ajută la funcționarea optimă a intestinului. Înainte să comandați mâncare japoneză, încercați să cuprindeți în meniu cel puțin unul dintre aceste ingrediente nutritive, cum ar fi sashimi, supa miso și cartofii prăjiți cu legume. Pentru a echilibra caloric masa, poți comanda, de asemenea, porții mai mici de tăiței, orez și mâncăruri prăjite, cum ar fi tempura. 

 3. Bucătăria mexicană 

Bogată în fasole, fructe și legume, mâncarea tradițională mexicană este combinația perfectă de gust și sănătate. Fasolea, ingredient folosit în bucătărie, este o sursă excelentă de micronutrienți precum magneziu, fier, potasiu și zinc. În mod similar, avocado, porumbul, roșiile și ardeii iuți conțin vitamine și minerale cheie de care organismul are nevoie. O parte dintre felurile de mâncare pe care le veți găsi în meniurile restaurantelor cum ar fi nachos sau la enchiladas, acoperite cu brânză și smântână, sunt versiuni americanizate ale preparatelor tradiționale. Orientati-vă către autenticitate și veți găsi o mulțime de feluri de mâncare bogate în legume, pregătite în moduri sănătoase, însă asta doar dacă sunteți selectiv în ceea ce privește alegerea restaurantului. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie