Medicamentele psihedelice ajută la vindecarea persoanelor care suferă de stres post-traumatic și depresie

O bună parte din veteranii de război care suferă de stres post-traumatic sau de alte afecțiuni legate de sănătatea mintală, cum ar fi depresia, apelează la diverse tratamente care includ terapia psihedelică. Specialiștii în domeniu recomandă acest tip de medicamente, cum ar fi MDMA, care oferă o varietate de beneficii. 

Thomas Bandzul, consilier legislativ al Veteranilor și Familiilor Militare pentru Progres a spus că MDMA este unul dintre cele mai greșit înțelese medicamente care au un potențial imens de a face bine. „În circumstanțe controlate, utilizate sub îngrijirea profesioniștilor medicali, ar putea fi de mare folos pentru vindecarea persoanelor cu leziuni provocate de stresul post-traumatic”. 

În urma unui eveniment traumatizant sau care vă pune viața în pericol, cum ar fi un dezastru natural, un accident de mașină sau o luptă militară, persoana poate dezvolta o serie de afecțiuni cunoscute sub numele de PTSD, astfel că îndeplinirea funcțiilor zilnice pentru o perioadă lungă de timp devine o sarcină mai dificilă. 

Studiile recente au susținut relatări anecdotice despre beneficii și au ajutat la cuantificarea valorii terapeutice a unor substanțe precum LSD, psilocibina și MDMA, cunoscut popular sub numele de Ecstasy. O altă cercetare recentă a constatat că aceste medicamente psihedelice administrate prin consilierea unui specialist au adus o ușurare semnificativă pacienților cu PTSD sever. Un alt studiu din New England Journal of Medicine a subliniat potențialul terapiei cu psilocibină pentru tratarea depresiei severe.

Sursă: healthline.com 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie