Specialiștii au dezvoltat un nou dispozitiv de realitate virtuală care ajută la ameliorarea durerii cronice

Administrația guvernamentală pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat un dispozitiv inovator care ar putea îmbunătăți viața de zi cu zi a persoanelor care se confruntă cu dureri cronice. EaseVRx este o cască de realitate virtuală (VR) care utilizează tehnici precum terapia cognitiv-comportamentală pentru a ajuta la reducerea durerii la adulți.

„Ideea din spatele acestui dispozitiv a fost crearea unei intervenții comportamentale standardizate, de sine stătătoare și de înaltă calitate, în care oamenii ar putea dobândi un set de abilități critice, demonstrat prin diferite tipuri de modalități de tratament atât pentru a reduce durerea, cât și impactul acesteia”, a spus Beth Darnall, directorul Laboratorului Stanford Pain Relief Innovations Lab din California.

EaseVRx conduce utilizatorii printr-un program de tratament de 56 de ședințe efectuate zilnic pe o perioadă de 8 săptămâni. FDA a raportat că, într-un studiu clinic bazat pe noul dispozitiv, 66% dintre cei care au folosit EaseVRx au raportat o reducere a durerii. „Este un dispozitiv inovator și, de asemenea, o descoperire în ceea ce privește modul în care conceptualizăm durerea și tratamentul”, a explicat Darnall.

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este un tratament psihologic care poate fi utilizat într-o varietate de condiții pentru a îmbunătăți calitatea vieții. CBT vă ajută să schimbați tiparele de gândire și să dezvoltați modalități eficiente de a face față. Poate fi folosit în tratamentul durerii pentru a schimba modul în care oamenii simt impulsurile. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie