Copiii prezintă un grad mai ridicat de reinfectare cu COVID-19 decât adulții?

Infectarea cu COVID-19 continuă să aibă o prezență puternică la nivelul Europei, afectând atât adulții, cât și copiii. Mulți părinți au început deja să-și vaccineze copiii, în timp ce alții rămân ezitanți. Aceștia cred că dacă copilul lor a avut deja COVID-19, s-ar putea să nu aibă nevoie de un vaccin. Cu toate acestea, dovezile timpurii arată că reinfectarea la copiii nevaccinați este posibilă și potențial mai probabilă decât în cazul adulților. 

Noile date confirmă faptul că persoanele care au avut deja COVID-19 au nevoie în continuare de vaccin, în special tinerii și copiii. Când un adult se infectează, acesta tinde să producă mai multe tipuri de anticorpi împotriva virusului. Cu toate acestea, noile studii arată că, în cazul copiilor infectați, corpul lor nu produce același număr de anticorpi necesari pentru protecție. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, în jur de 6,6 milioane de copii au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de la debutul pandemiei. Acest număr continuă să crească, deoarece există puțin peste 100.000 de cazuri pediatrice în fiecare săptămână. 

Un studiu realizat de o echipă de cercetători în cadrul Școlii de Medicină a Universității din Pittsburgh și al Spitalului de Copii UPMC sugerează că tinerii nu au o memorie bună a anticorpilor după o infecție inițială. Autorul principal, John Alcorn, profesor de imunologie pediatrică la Universitatea din Pittsburgh, a declarat într-un comunicat de presă că „unii oameni, în special tinerii, nu răspund deosebit de bine în ceea ce privește memoria imună la infecția anterioară”.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie