Ce se întâmplă cu corpul nostru dacă avem deficit de magneziu? 

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organismul uman. Este implicat în peste 600 de reacții celulare, de la producerea ADN-ului până la contractarea mușchilor. În ciuda importanței sale, peste jumătate dintre adulții americani nu îndeplinesc doza zilnică recomandată, avertizează specialiștii în urma unui studiu. 

Nivelurile scăzute de magneziu au fost legate de multe rezultate negative asupra sănătății, inclusiv slăbiciune, depresie, hipertensiune arterială și boli de inimă. Acest articol explică ce face magneziul pentru corpul tău, beneficiile sale pentru sănătate, cum să-ți crești aportul și consecințele unui consum deficitar. 

Menține funcționarea sănătoasă a creierului 

Magneziul joacă un rol important în transmiterea semnalelor de creier către corp și invers. Acționează ca gardian pentru receptorii NMDA, care se găsesc pe celulele nervoase și ajută la dezvoltarea creierului, memoriei și învățării. 

La adulții sănătoși, magneziul se află în interiorul receptorilor NMDA, împiedicându-i să fie declanșați de semnale slabe care vă pot stimula celulele nervoase în mod inutil. Când nivelul de magneziu este scăzut, mai puțini receptori NMDA rămân blocați, ceea ce înseamnă că sunt predispuși să fie stimulați mai des decât este necesar. Acest tip de suprastimulare poate ucide celulele nervoase și poate provoca leziuni ale creierului. 

Menține o bună funcționare a bătăilor inimii

În mod natural, magneziul concurează cu calciul, care este esențial pentru generarea contracțiilor cardiace. Când calciul intră în celulele mușchilor inimii, stimulează fibrele musculare să se contracte. Magneziul contracarează acest efect, ajutând celulele să se relaxeze. Când nivelul de magneziu este scăzut, calciul poate suprastimula celulele mușchilor inimii, ducând la bătăi rapide și/sau neregulate ale inimii, care pot pune viața în pericol. 

Reduce riscul de boli de inimă 

Mai multe studii au asociat nivelurile scăzute de magneziu cu un risc mai mare de boli de inimă, însă creșterea aportului poate reduce aceste temeri, datorită faptului că magneziul are proprietăți antiinflamatorii puternice, împiedică coagularea sângelui și ajută vasele de sânge să se relaxeze pentru a scădea tensiunea arterială.

Ține sub control diabetul de tip 2

Persoanele cu diabet de tip 2 au adesea niveluri scăzute de magneziu, ceea ce poate agrava starea, deoarece mineralul ajută la reglarea insulinei și mută zahărul din sânge și în celule pentru depozitare. Creșterea aportului de magneziu poate reduce glicemia la persoanele cu diabet de tip 2. 

Sursă: ​​healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie