Consumul de ceai și cafea reduce demența și riscul de accident vascular cerebral

În urma unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină Tianjin, rezultatele susțin că oamenii care beau o cantitate moderată de cafea și ceai pe zi prezintă un risc mai scăzut de accident vascular cerebral. În plus, studiile au demonstrat că un consum regulat poate reduce semnificativ demența. 

Cafeaua a fost asociată și cu alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi riscul redus de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, boala Parkinson, anumite tipuri de cancer și ciroză, susține Michelle Rauch, un dietetician înregistrat la Actor’s Fund Home din Englewood. Deși aceste băuturi conțin flavonoide și alte ingrediente care pot îmbunătăți sănătatea, medicii avertizează că prea multă cafea sau ceai pot perturba tiparele de somn din cauza nivelului de cofeină, precum și alte probleme de sănătate. 

Cofeina din ceai poate provoca, de asemenea, o problemă dacă este luată în exces, ceea ce duce la neliniște, tremurături, ritm cardiac rapid, insomnie și anxietate. Catechinele din ceai pot interfera cu unele medicamente pentru inima și tensiunea arterială, iar o parte dintre beneficiile obținute se pot estompa dacă se adaugă zahăr, miere, smântână și alte ingrediente calorice sau cu grăsimi. 

Sursă: healthline.com

Articolul precedent

Consumul de canabis în timpul sarcinii crește nivelul de anxietate la copii

Specialiștii au dezvoltat un nou dispozitiv de realitate virtuală care ajută la ameliorarea durerii cronice

Articolul urmator
Termeni si conditii | Politica Cookie