Consumul de canabis în timpul sarcinii crește nivelul de anxietate la copii

Specialiștii au stabilit o legătură între consumul de canabis în timpul sarcinii și problemele de dezvoltare neurologică, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) la copii. Deși există încă multe necunoscute cu privire la impactul pe care îl are canabisul asupra fătului în curs de dezvoltare, medicii continuă să avertizeze împotriva consumului matern de canabis din cauza potențialelor daune pe termen scurt și lung. 

Echipa de cercetare a studiat expresia genelor placentare și comportamentele copilăriei timpurii la 322 de perechi mamă-copil. Rezultatele au constatat că preșcolarii a căror mame au consumat canabis în timpul sarcinii prezintă un nivel mai ridicat de anxietate, agresivitate, și hiperactivitate. Acești copii au avut și anomalii ale ritmului cardiac, care au fost asociate cu o mai mare sensibilitate la stres. 

Mulți sunt de părere că este mai sigur să folosești canabis decât să fumezi tutun în timpul sarcinii, însă experimentele pe animale au arătat că substanțele chimice active din canabis pot traversa placenta. Oamenii de știință încă învață despre legătura dintre consumul de canabis în timpul sarcinii și impactul acestuia asupra dezvoltării fetale. Studiile anterioare au legat consumul matern de canabis de scăderea atenției și problemele comportamentale la copii. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie