Consumul regulat de pește protejează funcțiile creierului

Considerată a doua cauză de deces în lume, boala cerebrovasculară se referă la un grup de afecțiuni care afectează vasele de sânge și circulația de la nivelul creierului, ducând la un eveniment cerebrovascular, cum ar fi atacul vascular cerebral sau malformația vasculară. 

Totodată, pe lângă cauzarea unor dizabilităților fizice, bolile cerebrovasculare pot duce la dezvoltarea și progresia deficiențelor cognitive și a demenței. Adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv modificarea dietei, creșterea nivelului de activitate fizică și renunțarea la fumat, pot reduce riscul de boală cerebrovasculară.

În acest sens, specialiștii susțin există o relație între consumul de pește și un risc mai scăzut de accident vascular cerebral. Peștele este o sursă excelentă de acizi grași polinesaturați omega-3, care pot media aceste beneficii asupra sănătății cerebrovasculare. 

Cu toate acestea, până de curând, dovezile potrivit cărora consumul de pește reduce leziunile vasculare ale creierului înainte de debutul bolii cerebrovasculare erau mixte. Un studiu recent, publicat în revista Neurology, a demonstrat că trei mese de pește pe săptămână reduce nivelurile de anomalii ale creierului, în special la persoanele sub 75 de ani.

Punctele forte ale studiului includ utilizarea scanărilor RMN de înaltă rezoluție pentru a evalua trei markeri diferiți și pentru a obține o măsură mai cuprinzătoare a sănătății cerebrovasculare generale. Cercetătorii au analizat, de asemenea, datele după ce au controlat numeroase variabile, cum ar fi alegerile privind stilul de viață, nivelurile de educație, vârsta și multe altele, care ar fi putut influența analiza.

Sursă: medicalnewstoday.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie