Top 5 alimente care te protejează împotriva hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este cel mai frecvent factor de risc prevenit pentru boli de inimă. Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume suferă de această afecțiune, fiind nevoiți să utilizeze medicamente în mod obișnuit pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. 

Cu toate acestea, modificările stilului de viață, inclusiv alimentația, pot ajuta la obținerea unor valori optime și la reducerea riscului de boli de inimă. Urmând o dietă hrănitoare și sănătoasă bazată pe alimente bogate în nutrienți specifici, cum ar fi potasiul și magneziul, reduc nivelul tensiunii arteriale.

1. Citrice

Portocalele, lămâile, inclusiv grapefruitul, pot avea efecte puternice în scăderea tensiunii arteriale. Sunt încărcate cu vitamine, minerale și compuși vegetali care ajută la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă. Un studiu japonez a demonstrat că sucul de lămâie combinat cu mersul pe jos a fost corelat semnificativ cu reducerea tensiunii la valori optime. 

2. Somonul și alte tipuri de pește gras

Peștele gras este o sursă excelentă de grăsimi omega-3, compuși care oferă beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelurilor de oxipolină, compuși derivați din acizii grași polinesaturați care constrâng vasele de sânge.

3. Semințe de dovleac 

Sunt o sursă concentrată de nutrienți importanți pentru controlul tensiunii arteriale, inclusiv magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid necesar în producerea de oxid nitric, care este esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale. În plus,  s-a dovedit că uleiul din semințe de dovleac este un remediu natural puternic pentru hipertensiunea arterială. 

4. Fasole și linte 

Aceste leguminoase au un conținut bogat de nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale, cum ar fi fibrele, magneziul și potasiul. Numeroase studii au arătat că o dietă bazată pe linte și fasole contribuie semnificativ la scăderea hipertensiunii arterial

5. Fructe de pădure

S-a dovedit că antocianinele din componența fructelor de pădure cresc nivelul de oxid nitric din sânge și reduc producția de molecule de restricție a vaselor de sânge, ceea ce poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Afinele, zmeura, aronia, murele și căpșunile sunt doar câteva dintre fructele de pădure care au fost asociate cu efecte de scădere a tensiunii arteriale. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie