Furnicăturile de la picioare ar putea indica faptul că suferi de neuropatie. Ce este și cum se manifestă?

Rata de incidente a neuropatiei cu fibre mici (SFN) pare să fi crescut în ultimii 20 de ani, conform unui studiu publicat recent în revista Neurology. Această creștere s-ar putea datora unei conștientizări mai mari, precum și creșterii obezității. Și unul dintre primele semne că ați putea avea această afecțiune s-ar putea resimți la nivelul picioare. Motivele creșterii nu sunt complet clare, dar există câteva teorii. 

Cercetătorii sunt de părere că obezitatea poate fi un factor care contribuie, de asemenea, la creșterea numărului de diagnostice. Simptomele SFN încep de obicei la nivelul mâinilor sau picioarelor și se deplasează în alte zone ale corpului. Pacienții pot simți stări de amorţeală, furnicături, senzație de înțepături de ace, durere și leșin, însă acestea se agravează adesea noaptea sau în timpul odihnei.

Se știe că una dintre principalele cauze ale neuropatiei este diabetul. Specialiștii din spatele studiului au raportat că aproximativ 50% dintre participanții care sufereau de neuropatie aveau diabet, comparativ cu restul de 22%. Alte cauze includ: tulburări autoimune, cum ar fi sindromul Sjogren, boala lupus, factori genetici, deficiențe de vitamine sau medicamente pentru chimioterapie. 

În ciuda simptomelor potențial severe, majoritatea oamenilor nu dezvoltă deficiențe semnificative, pierderea mobilității sau dizabilități din cauza SFN. Cu toate acestea, este mai probabil să aibă alte afecțiuni de sănătate. Pentru aceste persoane, există un risc crescut de atac de cord, așa că prevenirea și tratamentul sunt esențiale. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie