Cercetătorii sunt tot mai aproape de a afla cauza progresiei bolii Alzheimer

Oamenii de știință au folosit 400 de mostre de creier prelevate după moartea persoanelor cu Alzheimer și 100 de scanări PET de la persoane care trăiesc cu această boală. Cercetările susțin că boala Alzheimer progresează diferit în creier decât sugerează cercetările anterioare, astfel că cercetarea ar putea duce la un diagnostic mai bun, precum și la noi tratamente.

Grupuri de proteine ​​toxice, despre care se crede că sunt responsabile pentru declinul cognitiv asociat cu boala Alzheimer, ajung în diferite zone ale creierului, acumulându-se acolo de-a lungul deceniilor, potrivit unui nou studiu publicat vineri în revista „Science Advances”,.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Anglia și de la Harvard Medical School din Massachusetts raportează că ei cred că boala Alzheimer nu începe într-o singură zonă a creierului înainte de a se răspândi în alte regiuni. Ei spun, în schimb, că, în momentul în care boala Alzheimer începe să crească, este deja prezentă în mai multe regiuni ale creierului. 

Cercetătorii au folosit scanări PET ale bolnavilor cu Alzheimer, împreună cu mostre post-mortem ale creierului de la persoane care au decedat. Aceștia au urmărit răspândirea unui tip de proteină numită tau, care contribuie la răspândirea bolii Alzheimer. 

Aceasta din urmă și o altă proteină numită beta-amiloid se acumulează, provocând moartea celulelor creierului și contracția acestuia, cauzând pierderea memoriei și incapacitatea de a duce la bun sfârșit sarcinile zilnice. Boala Alzheimer este una dintre principalele probleme de sănătate care afectează peste 40 de milioane de oameni la nivel mondial. 

„Această cercetare este deosebit de informativă pentru dezvoltarea de medicamente care vizează proteina tau. De exemplu, un medicament care blochează acumularea acesteia în mai multe regiuni ale creierului poate fi mai eficient decât un medicament care încearcă să prevină răspândirea tau de la celulă la celulă. În concluzie, semnele distinctive care definesc boala Alzheimer sunt complicate și difuze și avem nevoie de medicamente care pot viza în mod corespunzător biologia”, a spus Rebecca Edelmayer, unul dintre specialiștii care au luat parte la studiu. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie