Un studiu recent arată că inflamația creierului cauzată de poluarea aerului reduce numărul de spermatozoizi

Oamenii de știință au stabilit legături între poluarea aerului și un risc crescut de anumite tulburări, de la obezitate la diabet și fertilitate. Cercetătorii de la Universitatea din Maryland School of Medicine (UMSOM) au arătat cum poluarea aerului reduce numărul de spermatozoizi la șoareci, provocând inflamație la nivelul creierului. 

„Descoperirile noastre au arătat că daunele cauzate de poluarea aerului, în acest sens, ar putea fi remediate prin eliminarea unui singur marker de inflamație din creierul șoarecilor, dezvoltând terapii care ar putea preveni sau inversa deteriorarea efectelor poluării aerului asupra fertilității”, a spus Zhekang Ying, autorul principal al studiului și profesor asistent de medicină la UMSOM. 

Publicat luna trecută în revista științifică Environmental Health Perspectives, cel mai recent studiu a încercat să pună la punct originile unei scăderi la nivel mondial a numărului de spermatozoizi observate în ultimele decenii.  

Aproximativ 92% din populația lumii trăiește în zone în care nivelul particulelor fine din aer mai mici de 2,5 micrometri în diametru „depășesc standardele minime de siguranță stabilite de Organizația Mondială a Sănătății”, se arată în studiu. 

Cercetările anterioare au arătat că atunci când șoarecii au fost expuși la poluarea aerului, nu au avut întotdeauna inflamații la nivelul testiculelor, organele sexuale masculine care produc spermatozoizi. Descoperirea arată că există și alte mecanisme care ar putea fi potențial responsabile pentru reducerea numărului de spermatozoizi.

„Poluarea mediului este o problemă de echitate mai mult, având în vedere că unele persoane sărace sau de culoare tind să se confrunte cu afecțiuni mai grave legate de sănătate din cauza expunerii mai mari”, a declarat Albert Reece, vicepreședinte executiv pentru Afaceri Medicale la UM Baltimore.

„Este important să explorăm mecanismele prin care poluarea afectează organismul, astfel încât să putem găsi modalități de a preveni sau de a trata aceste afecțiuni pentru a elimina disparitățile de sănătate”, a mai adăugata acesta. 

Sursă: euronews.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie