Autoritățile de reglementare cer companiilor să reducă cantitatea de sare din produse în următorii 2 ani

Administrația federală pentru alimente și medicamente (FDA) cere companiilor să îndeplinească în mod voluntar noile criterii țintă pentru a reduce cantitatea de sodiu adăugată în alimente. Agenția a raportat că o persoană medie din Statele Unite consumă în jur de 3.400 de miligrame de sare pe zi, cu mult peste cele 2.300 de miligrame recomandate pe zi.

Studiile au argumentat de-a lungul timpului că zahărul și grăsimea fac mâncarea să aibă un gust mai bun. Există și alte utilizări, dar felul în care sarea este strecurată în alimentele procesate și preparate este adesea sub radar, făcându-și loc în tot felul de alimente pe care nu le considerăm neapărat ca fiind sărate.

Sarea are rol de conservant pentru a oferi produselor o durată de valabilitate mai mare, dar oferă, de asemenea, aromă fără a adăuga calorii greu de imitat. „Dacă elimini sodiul dintr-un aliment, scazi aroma, perioada de valabilitate și siguranța alimentelor. Pentru a reduce în mod eficient preferința populației pentru alimente bogate în sodiu, trebuie să reduceți treptat cantitatea adăugată din întreaga aprovizionare cu produse”, a spus unul dintre specialiști pentru revista Healthline. 

În alte părți ale lumii, unde adaosul de sodiu în produsele alimentare devine o problemă serioasă la nivelul comunităților, cercetătorii din China spun că utilizarea unui înlocuitor de sare poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, însă experții susțin că rezultatele studiului nu se aplică neapărat Statelor Unite. Aceștia sugerează includerea mai multor fructe și legume în alimentație ca o modalitate de a reduce consumul de sodiu fără a utiliza înlocuitori. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie