7 riscuri ce pot aparea in cazul unui implant dentar nereusit

Ca in cazul oricaror alte proceduri medicale, implantul dentar prezinta unele riscuri si exista posibilitatea aparitiei unor complicatii dupa efectuarea interventiei. Iata care sunt acestea:

1. Infectia la nivelul gingiei sau al osului care a suferit un implant dentar. Infectia si inflamatia pot aparea din diferite motive printre care:

  • sterilizarea nepotrivita a materialelor de lucru,
  • calitatea scazuta a implantului,
  • nerespectarea recomandarilor medicului specialist.

Gravitatea infectiei si gradul de extindere al acesteia pot determina esecul interventiei. Aceasta problema poate fi prevenita daca pacientul respecta cu strictete instructiunile medicului si o igiena corecta a cavitatii bucale.

2. Afectarea nervilor poate aparea in urma interventiei, in cazuri izolate, daca implantul dentar este inserat langa nervi. In aceasta situatie, pacientul poate suferi de dureri, umflaturi la nivelul gingiei si poate avea o senzatie de furnicaturi sau amorteala locala. In unele cazuri, aceasta paralizie locala poate deveni permanenta, nemaiputand fi tratabila ulterior.

3. Probleme ale sinusurilor pot aparea in cazul in care implantul este inserat in maxilarul superior. In anumite cazuri, medicul specialist poate decide sa scoata implantul si sa reanalizeze posibilitatea reinserarii unui nou implant dentar dupa o perioada de recuperare. Aceste situatii pot fi prevenite prin efectuarea examinarilor radiologice solicitate de medical specialist (tomografie dentara si radiografie panoramica) in perioada care preceda inserarea implantului. Desigur, o buna interpretare a acestor examinari radiologice este cruciala.

4. Un alt factor de risc al implanturilor dentare este esecul osteointegrarii, adica esecul fuziunii dintre implant si osul pe care acesta este pus. De acest proces, prin care se realizeaza conexiunea dintre maxilar si radacina de titaniu, depinde succesul implantului.

5. Respingerea implantului dentar poate aparea daca interventia nu a fost realizata corect de catre medicul dentist implantolog sau daca pacientul are o reactie alergica la metal. In acest caz, inlocuirea implantului dentar trebuie facuta cat mai repede posibil, in urma unei perioade de tratament.

6. Fracturarea implantului dentar poate aparea daca procedura nu a fost realizata corect de catre medicul specialist sau daca au fost folosite materiale necorespunzatoare. In aceasta situatie, pacientul poate beneficia de garantia lucrarii pentru inlocuirea implantului, insa metoda de inlaturare a implantului este deosebit de importanta pentru asigurarea succesului urmatoarei inteventii. De aceea, va recomandam sa alegeti o clinica stomatologica in care sa beneficiati de cele mai noi tehnologii, cele mai bune dotari si o echipa de medici specialisti experimentata.

7. Pierderea de masa osoasa este un alt factor de risc al implanturilor dentare care este mai des intalnit in cazul pacientilor care sufera de boala parodontala. Dupa interventie, implantul poate ramane fix si in urma pierderii de mase osoase. Pentru a preveni aceste situatii, pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile medicului specialist, avand o igiena dentara riguroasa si efectuand controale si examinari radiologice periodice.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie