Constipația: de ce apare și cum poți să o combați?

Constipația apare atunci când o persoană întâlnește dificultăți în golirea intestinului gros. Remediile la domiciliu și modificările stilului de viață pot ajuta adesea la rezolvarea acestei probleme, însă de multe ori, necesită asistență medicală. 

Cauza acestui disconfort se află în spatele mai multor motive. Cu cât mâncarea se mișcă mai lent prin tractul digestiv, cu atât colonul va absorbi mai multă apă și cu cât fecalele vor deveni mai grele. Uneori, constipația poate apărea din cauza lipsei de fibre sau apă, însă în cazul în care rezultă dintr-un blocaj al intestinului gros, persoana va avea nevoie de asistență medicală urgentă. 

Principalele simptome ale constipației sunt: dificultate în eliminarea scaunului, prezența a mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână, scaunele uscate sau dure, mersul la toaletă devine dificil sau dureros, dureri de stomac sau crampe, balonare și stări de greață sau chiar pierderea poftei de mâncare. 

Constipația poate crea un mare disconfort, însă nu vă pune viața în pericol. Cu toate acestea, devine o problemă dacă este confundată cu un simptom al unei afecțiuni  mai grave, cum ar fi cancerul colorectal. Deteriorările care pot apărea ca urmare a constipației severe includ: sângerări rectale, fisuri anale, hemoroizi simptomatici sau impactul fecal. 

Consumul de mese, calcularea și utilizarea băii la ore diferite decât de obicei ar putea crește riscul de constipație. De exemplu, atunci când o persoană călătorește, rutina obișnuită se schimbă, iar acest lucru poate afecta sistemul digestiv. 

Unii oameni își fac griji că nu folosesc baia suficient de des și apelează la consumul de laxative pentru a încerca să rezolve această problemă. Laxativele pot ajuta la mișcările intestinului, însă utilizarea regulată permite organismului să se obișnuiască cu acțiunea acestora. 

Este important de reținut că unele lichide pot crește riscul de deshidratare și pot agrava constipația pentru unele persoane. De exemplu, cei care sunt predispuși la constipație ar trebui să-și limiteze consumul de sodă, cafea și alcool.

Sursă: medicalnewstoday.com 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie