Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când ne uităm la filme horror

Monștrii de sub pat, zombii care se ridică din mormânt, demoni sau oameni posedați  nu sunt tocmai primele lucruri care îți vin în minte atunci când cineva încearcă să evoce imagini liniștitoare. Cu toate acestea, pentru mulți pasionați de filme horror, cinematografiei de acest fel constată un anumit grad de confort prin simplul fapt că trezește sentimente de spaimă. 

Vizionarea filmelor de groază mărește adrenalina și îmbunătățește starea de spirit, spun cercetătorii. Scene înspăimântătoare pot ajuta, de asemenea, la scăderea anxietății multor oameni. Atât de mult, încât un studiu recent a descoperit că fanii acestui gen cinematografic se confruntă cu mai puține simptome de suferință psihologică în timpul pandemiei, datorită unei mai mari experiențe în reglarea propriilor emoții. 

Într-un studiu recent, s-a descoperit că persoanele anxioase ar putea să-și gestioneze mai bine aceste stări, vizionând filme de groază. Poate exista o ușurare în căutarea unor situații care să vă stârnească o frică bine definită, dar care să aibă o sursă clară și un element crucial de control. Ecranul este în fața ta și știi că îl poți opri oricând. 

Filmele de groază descriu vizual emoția psihologică, mintea și comportamentul personajelor cu probleme de sănătate mintală. Deși în unele filme bolile mintale s-ar putea să nu fie prezentate cu precizie, acestea sunt utilizate în mod eficient ca metodă de povestire pentru a explica violența. Aceste pelicule atrag publicul prin diferite elemente precum actorie, costume, sunet, fotografii, editare și setare, tehnici care fac filmele de groază convingătoare prin utilizare stimulii psihologici vizuali mai degrabă decât cuvintele pentru a transmite tema. 

Știința ne ajută să ne înțelegem reacțiile din vizionarea scenelor înfricoșătoare și modul în care ne afectează mintal. Neurocinematica explică în continuare activitatea creierului nostru care se aprinde când vizionați anumite filme folosind scanere fMRI. Astăzi, mai mulți psihologi și oameni de știință din creier sunt interesați de cognitiv și bazele biologice ale cinematografiei. 

În cele din urmă, cinematograful este o punte pentru conectarea publicului, realizatorii de film și oamenii de știință să înțeleagă psihologia publicului și forma cinematografiei. 

Sursă: digitalcommons.liu.edu

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie