Pacienții care au suferit de COVID-19 prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral după un an

Persoanele care au supraviețuit infectării cu COVID-19 prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă și alte probleme cardiovasculare la câteva luni după infecția inițială, potrivit unui nou studiu publicat la începutul acestei luni. 

Însă riscul nu se aplică doar pacienților internați care au suferit simptome mai severe, ci și persoanelor care nu au fost suficient de bolnave pentru a necesita spitalizare. Bolile de inimă sunt deja una dintre principalele cauză de deces, iar acest lucru ar putea duce la o povară crescută legată de bolile de inimă în următorii câțiva ani. 

Probleme cardiace observate la pacienții infectați 

Pentru a determina amploarea efectelor cardiace legate de COVID-19, cercetătorii au examinat înregistrările electronice de sănătate a peste 151.000 de americani care au supraviețuit primelor 30 de zile de boală. Cercetătorii au comparat acești pacienți cu două grupuri similare de pacienți care nu aveau COVID-19. 

Specialiștii au descoperit că persoanele care au supraviețuit infectării au avut un risc mai mare de probleme cardiovasculare chiar și luni mai târziu, comparativ cu ceilalți. Potrivit statisticilor, există un risc cu 48% mai mare de accident vascular cerebral, un risc cu 79% mai mare de fibrilație atrială (AFib), un risc cu 61% mai mare de atac de cord și un risc cu 73% mai mare de insuficiență cardiacă. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie