Uleiul de moringa pentru piele: hidratează, curăță și multe altele

Uleiul de moringa, originar din Africa și Asia, a fost mult timp apreciat nu numai pentru valoarea sa nutrițională, ci și pentru numeroase practici de înfrumusețare. Conține mai multă vitamina C decât o portocală, mai multă vitamina A decât un morcov, mai mult potasiu decât o banană, mai mult calciu decât laptele și de 25 de ori mai mult fier decât spanacul. În unele regiuni, uleiul de moringa a fost considerat un ingredient sfânt pentru piele. Iată câteva moduri în care poți să folosești uleiul pentru a obține o piele strălucitoare și modalități prin care poți să introduci acest ingredient în rutina ta naturală de îngrijire solară. 

  1. Curăță tenul dimineața 

Dacă sunteți o persoană care se confruntă cu o piele sensibilă, înainte de a utiliza uleiul pe față, încercați-l pe braț, deoarece conține ingrediente puternice. Pentru un rezultat și mai bun, specialiștii recomandă un amestec pe bază de uleiuri, în care să adăugați părți egale de ulei de moringa, de tamanu și de ricin negru. Masați-l pe pielea umedă  cu o cârpă curată dacă doriți exfoliere, apoi clătiți. 

  1. Protejează împotriva razelor solare 

Un studiu din 2018 a demonstrat că extractele de moringa conferă valori semnificative de protecție solară. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă aplicarea unei creme SPF 15 deasupra, având în vedere că uleiul de moringa nu este suficient de puternic împotriva soarelui. Aplicați întotdeauna uleiuri faciale înainte de protecția solară. 

  1. Hidratează pielea 

Acidului oleic din componența uleiului de moringa, care reprezintă aproximativ un sfert din întreaga sa compoziție, este un emolient destul de cunoscut. Pătrunde adânc în piele, hidratează și blochează umiditatea. Faceți-vă propriul unt de corp cu 2/3 cani unt de shea, 1/4 cană ulei de moringa, 1/8 cană ulei de jojoba și cinci lingurițe de amidon tapioca. Se înmoaie untul de shea într-un bol, apoi se bate cu un blender, adăugând uleiurile după câteva minute. Odată ce compoziția devine omogenă, adăugați amidonul de tapioca și amestecați bine. Finalizați cu până la 30 de picături de ulei esențial (opțional). 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie