Trucuri naturale care te ajută să scapi de cearcăne dimineața

Cercurile întunecate din jurul ochilor sunt un simptom inevitabil al insomniei și stresului, dar uneori pot fi cauzate și de alergii, deshidratare, expunere la soare, deficiențe de vitamine, probleme legate de genetică, țesut întunecat și vase de sânge de mică adâncime. Iată câteva moduri naturale și prietenoase cu pielea care te ajută să scapi de cearcăne. 

  1. Compresa rece 

Cei care se luptă cu cearcănele și pungile sub ochi apelează adesea la trucul cu lingurile reci, o formă de crioterapie, în care temperatura rece determină restrângerea vaselor de sânge, în timp ce presiunea lingurii în sine accelerează drenajul limfatic. Astăzi, lingurile au fost înlocuite cu role de față și instrumente de masaj compatibile cu congelatorul de înaltă tehnologie. Indiferent de instrumentul pe care îl folosești, aplică-l în jurul ochilor timp de aproximativ cinci minute și repetă acțiunea după cum este necesar.

  1. Turmericul 

Curcumina, principalul ingredient activ din curcuma, are un conținut bogat în antioxidanți și ajută circulația vaselor de sânge delicate care creează o colorație nedorită. Una dintre cele mai bune modalități de a aplica pulbere de curcuma în această regiune sensibilă este să o umeziți mai întâi cu suc de lămâie. Aplicați pasta ca o mască sub ochi și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 10 minute. 

  1. Pliculete de ceai 

Cofeina din ceaiul verde și negru conține proprietăți antioxidante care stimulează circulația sângelui. Ceaiurile din plante, precum mușețelul, nu conțin cofeină, dar ajută la reducerea inflamației și a iritației. Introduceți două pliculețe de ceai în apă fierbinte timp de câteva minute, strângeți lichidul din ele și puneți-le în frigider până se răcesc complet. Aplicați-le pe ochi timp de aproximativ 15 minute și repetați după cum este necesar. 

  1. Cartofii 

Cartofii conțin o enzimă ușoară de înălbire numită catecol, care ajută în reducerea producției de melanină. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, care stimulează producția de colagen, benefic pentru îmbătrânirea și subțierea pielii. Radeți un cartof, stoarceți sucul cu o cârpă curată și aplicați lichidul pe piele cu o dischetă de bumbac. Alternativ, puneți cartoful la frigider, apoi tăiați-l felii și aplicați-l pe ochi timp de 15 până la 20 de minute.  

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie