Diferența dintre laptele de cocos și apa de cocos

În ultimul timp, sportivii au început să promoveze tot mai des apa de cocos pe rețelele sociale, datorită beneficiilor oferite pe care le are în stimularea metabolismului și hidratarea de după antrenamente. Însă dacă apa obținută din nuca de cocos este esențialul nutriției sportive și al pierderii în greutate, ce beneficii oferă laptele de cocos pentru consumatori? 

Laptele de cocos 

Laptele de cocos provine din carnea de cocos și este bogat în calorii derivate din grăsimi, inclusiv grăsimi saturate, explică expertul în nutriție, Bonnie Taub-Dix. O cană de 450-500 de calorii conține aproximativ 50 de grame de grăsimi, dintre care 45 de grame sunt saturate. „Mulți oameni confundă laptele de cocos cu apa de cocos. Apa este un lichid subțire care are un conținut ridicat de potasiu și este adesea folosit ca sursă de lichid pentru a stinge hidratarea”, spune Taub-Dix. Apa de cocos este mult mai scăzută în calorii decât laptele de cocos. 

Deși laptele de cocos este văzută ca o cremă delicioasă, dulce, utilizată adesea în băuturi mixte, smoothie-uri și gătit, dacă aveți probleme cu greutatea, antecedente de boli de inimă sau colesterol crescut, indicat ar fi să vă limitați aportuL, deoarece într-o cană se găsește un conținut caloric este de șase ori mai mare decât într-o ceașcă de lapte degresat. 

Laptele de cocos conține fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, proteine ​​și vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6, însă nutriționistul spune că vitaminele și mineralele furnizate nu depășesc conținutul negativ de calorii și grăsimi saturate. Pe de altă parte, apa din nucă de cocos este noua băutură sportivă des utilizată în sălile de sport și în studiourile de yoga. Potrivit unui raport al New Nutrition Business, vânzările de apă de cocos s-au dublat în 2011 și vor ajunge la aproximativ 110 milioane de dolari la nivel național.

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie