Efectele surprinzătoare ale consumului de fructe și legume asupra sănătății mintale la copii

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din Mare Britanie a constatat că un aport mai mare de fructe și legume a fost asociat cu o sănătate mintală mai bună la elevii de liceu. Autorii studiului intenționează, ca prin aceste noi cercetări, să încurajeze oficialii să pună la dispoziția tuturor studenților o nutriție bună. Mai mult, rezultatele cercetării arată că un mic dejun nutritiv, alături de un prânzul „corect” sunt asociate cu bunăstarea emoțională, indiferent de vârstă.  

Dintre cei 11.000 de studenții care au completat sondajul, doar 25% dintre școlarii secundari și 28,5% dintre școlarii primari au raportat un consum de cinci porții recomandate de fructe și legume pe zi. Aproximativ 21% dintre elevii de liceu și 12% din elevii claselor primare au consumat doar o băutură non-energică sau nimic la micul dejun, în timp ce 11% nu au mâncat prânzul. 

Fructele și legumele oferă un set puternic de beneficii fizice. Legătura dintre sănătatea fizică și sănătatea mintală este cunoscută de mult timp, precum legătura dintre o dietă sănătoasă și starea de spirit la adulți. Extinderea conceptului pentru copii pare naturală, spun experții. Consumul de proteine ​​slabe și sănătoase ne poate ajuta, de asemenea, să evităm senzația de „prăbușire a zahărului” după creșterea și scăderea glicemiei. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie