Vitamine și substanțe care te ajută să obții unghii sănătoase și rezistente

Patul unghiei dă naștere în mod constant țesutului, în timp ce aporturile adecvate de vitamine, minerale și nutrienți contribuie la creșterea, formarea și rezistența noilor celule unghiale. O modificare a aspectului, texturii sau formei unghiilor ar putea indica deficiențe de nutrienți. Iată cele mai importante 3 vitamine și substanțe nutritive care ajută să vă mențineți unghiile sănătoase. 

Biotina este o vitamină cunoscută și sub numele de vitamina B7, coenzima R și vitamina H. Ajută la creșterea sănătoasă a celulelor și contribuie la metabolismul aminoacizilor care construiesc proteine, factori esențiali pentru creșterea unghiilor. Deficitul de biotină este rar, dar poate fi obținută prin alimente sau suplimente care să ajute la întărirea unghiilor fragile și la îmbunătățirea creșterii acestora. Biotina se găsește cel mai mult în consumul de organe, cum ar fi ficatul, dar poate fi găsită și în gălbenuș de ou, produse lactate, drojdie, avocado, cartof dulce, nuci, semințe și chiar conopidă. 

Fierul este necesar pentru a furniza celulelor oxigen adecvat, care, la rândul său, este necesar pentru formarea unor unghii sănătoase. Dacă aveți deficit de fier, forma și aspectul unghiilor pot fi afectate. Organismul absoarbe fierul găsit în alimentele de origine animală, cum ar fi carnea de vită, puiul, peștele și ouăle, mai bine decât cel din alimentele vegetale precum legumele cu frunze de un verde închis, arahide, semințe, fasole și alte alimente fortificate. Cu toate acestea, consumul unui aliment bogat în vitamina C împreună cu o sursă alimentară de fier pe bază de plante îmbunătățește absorbția. De exemplu, consumul de portocale și căpșuni alături de o salată de spanac cu fasole și semințe vă îmbunătățește absorbția fierului.

Magneziul este un mineral implicat în peste 300 de reacții ale organismului, inclusiv sinteza proteinelor, necesară pentru creșterea unghiilor. Cerealele integrale, în special grâul integral, sunt o sursă bogată de magneziu, alături de legumele cu frunze de un verde închis, quinoa, migdalele, caju, arahide, edamame și fasolea neagră. Acest mineral ajută și la sinteza proteinelor și la formarea unghiilor noi.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie