Grăsimile din produsele lactate pot ajuta la scăderea riscului de boală cardiacă

Consumul de grăsimi saturate din produse lactate pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, iar unul dintre motive este acela că untul, laptele, brânza și iaurtul, conțin un număr mare de substanțe nutritive. 

Nutriționiștii subliniază faptul că o dietă bazată pe lactate bogate în grăsimi este benefică pentru menținerea sănătății inimii. O echipă de specialiști din Suedia au realizat un studiu de cercetare prin care au descoperit relația dintre un biomarker al acizilor grași din probele de sânge numit acid pentadecanoic și bolile cardiovasculare, cum ar fi bolile de inimă sau accidentul vascular cerebral. 

Cercetătorii au evaluat aportul de grăsimi la 4.150 de suedezi în vârstă de 60 de ani, măsurând concentrația în sânge a anumitor acizi grași care se găsesc în produsele lactate. Riscul de boli cardiovasculare a fost cel mai scăzut pentru participanții care au avut un nivel ridicat de acizi grași lactați. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că aportul mai mare de grăsimi lactate nu a fost asociat cu un risc crescut de deces.

Autorul principal, dr. Kathy Trieu, de la George Institute for Global Health, a declarat că aportul de grăsimi și legătura acestuia cu sănătatea inimii au fost mai complexe decât se credea anterior.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie