Restructurarea cognitivă: cum să înlăturăm gândirea negativă?

Majoritatea oamenilor se confruntă adesea cu o gândire negativă, însă uneori aceste stări devin atât de înrădăcinate încât interferează cu relațiile, realizările și chiar bunăstarea. Restructurarea cognitivă este un grup de tehnici terapeutice care îi ajută pe oameni să observe și să-și schimbe tiparele de gândire negativă. Atunci când aceste tipare de gândire devin distructive și auto-înfrângătoare, trebuie să modalități de a le întrerupe și redirecționa. 

Restructurarea cognitivă se află în centrul terapiei cognitive comportamentale, o abordare a terapiei vorbite bine studiată, care poate fi eficientă în tratarea multor afecțiuni de sănătate mintală, inclusiv depresie și tulburări de anxietate.

Oamenii experimentează uneori distorsiuni cognitive, adică modele de gândire care creează o viziune distorsionată și nesănătoasă asupra realității. Distorsiunile cognitive duc adesea la depresie, anxietate, probleme de relație și comportamente de auto-înfrângere. 

Restructurarea cognitivă oferă oportunitatea de a observa aceste gânduri dezadaptative pe măsură ce apar. Apoi, puteți exersa reformularea acestor gânduri în moduri mai precise și utile. Teoria este că, dacă puteți schimba modul în care priviți anumite evenimente sau circumstanțe, este posibil să puteți schimba sentimentele pe care le aveți și acțiunile pe care le întreprindeți. Acestea sunt doar câteva dintre strategiile implicate în restructurarea cognitivă: automonitorizarea, punerea la îndoială a presupunerilor, adunarea dovezilor, efectuarea unei analize cost-beneficiu, generarea de alternative. 

Deși ideal ar fi să începeți să lucrați cu un terapeut, restructurarea cognitivă este o metodă pe care poți să o înveți să o faci singur după ce știi cum funcționează. Puteți reduce să reduceți stresul și să atenuați anxietatea, să vă întăriți abilitățile de comunicare și să construiți relații mai sănătoase. 

Susă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie