Îngrijirea pielii bebelușilor sau a copiilor mici care suferă de diaree

Diareea care durează mai mult timp nu este o experiență plăcută, mai ales pentru copii. Poate duce la simptome incomode, incluzând erupții pe fund sau dureri de anus din cauza ștergerii excesive. Bebelușii sunt și mai predispuși la apariția erupțiilor cutanate, datorită sensibilității pielii și a scutecelor strânse.

Pentru a diminua disconfortul cauzat de diaree, unele șervețele umede, care conțin ingrediente precum hamamelis sau aloe vera, pot ajuta la calmarea pielii sensibile. Cele două plante sunt adesea recomandate pentru a trata inflamația anusului cauzată de hemoroizi. Mai mult, unele persoane recomandă anecdotic aceste ingrediente, pentru ameliorarea durerilor vaginale. 

Rețineți că hârtia igienică și șervețelele care conțin alcool sau parfumuri pot provoca reacții alergice sau iritații. Dacă mergeți la baie mai des decât de obicei, este posibil să fiți și mai sensibil la aceste produse decât de obicei. Utilizarea hârtiei igienice sau a șervețelelor umede etichetate „hipoalergenice” poate ajuta la reducerea iritației pielii. De asemenea, este indicat să folosiți în loc de ștergere, mișcări de tamponare, ajutând astfel la reducerea frecării. 

Pentru calmarea durerilor anusului cauzate de hemoroizi, Serviciul Național de Sănătate recomandă să faceți o baie de șezut timp de aproximativ 15 minute, iar acest lucru se poate aplica și persoanelor care suferă de diaree. Puteți face o baie în șezut adăugând 1/2 cană bicarbonat de sodiu sau 1/4 cană sare la aproximativ 5 centimetri de apă într-o cadă. 

În cazul bebelușilor, permiteți-i să se întindă pe un prosop, fără scutec. Acest lucru poate ajuta la menținerea zonei inferioare uscate. Clătiți copilul cu apă caldă când îl schimbați. Cremele de barieră, cum ar fi vaselina sau oxidul, pot ajuta la prevenirea iritației pielii și a erupțiilor cutanate. După ce ați uscat pielea, alegeți una dintre multele opțiuni pe care le puteți găsii în farmacii.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie