Presopunctura te ajută să scapi de balonare

Toată lumea resimte la un moment dat senzația de balonare sau alte simptome digestive incomode. Cu toate acestea, persoanele care au un stomac mai sensibil se pot confrunta mai des cu aceste senzații de disconfort, însă dacă apar frecvent, pot necesita tratament. 

Presopunctura este un tip de medicină tradițională preluată din cultura chineză, despre care se spune că este eficientă pentru gaze, balonare și dureri de stomac, printre alte afecțiuni. Această terapie tradițională de masaj se concentrează pe stimularea diferitelor puncte de presiune din jurul corpului. 

Masarea acestor puncte de presiune ajută la un control mai bun al fluxului de energie, dar și la menținerea unui metabolism general pozitiv. Terapeuții din acest domeniu susțin că masajul ajută atât la eliberarea gazelor, cât și la ameliorarea anumitor afecțiuni digestive, cum ar fi durerea de stomac și constipația. 

Aceste punctele de presopunctură sunt situate în jurul corpului de-a lungul „meridianelor” sau a „căilor de energie” după cum susține medicina tradițională chineză. Fiecare meridian corespunde unui organ din interiorul corpului și fiecare punct de presopunctură este numit după poziția sa. Stimularea acestora prin masaj poate ajuta la ameliorarea gazelor și la reducerea balonării incomode. Se crede că multe dintre aceste puncte influențează stomacul, intestinele și alte organe abdominale pentru a stabili confortul digestiv. 

De multe ori, gazele pot provoca dureri intestinale, dar asta nu înseamnă că vă poate pune viața în pericol. Dacă balonarea devine o problemă serioasă pentru tine, ideal ar fi să faci unele modificări în dietă sau poate chiar să adopți un nou stil de viață. În multe cazuri, acest lucru ar putea elimina complet aceste probleme gastro-intestinale. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie