Fasolea verde: nutriție și beneficii pentru sănătate

Fasolea verde este un ingredient esențial în multe bucătării din întreaga lume, atât pentru gust, cât și pentru beneficiile oferite pentru sănătate. Fasolea verde nu conține colesterol și, deși organismul are nevoie pentru o creștere sănătoasă a celulelor, cantitățile mari pot duce la acumularea de depozite de grăsime în artere. Acest lucru poate reduce fluxul de sânge către inimă și creier și poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral. 

Fibrele solubile din fasolea verde pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău din organism și, de asemenea, pot susține sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea inflamației. American Heart Association recomandă consumul zilnic a 1.500 de miligrame de sodiu pentru o sănătate optimă a inimii. Fasolea verde are un conținut natural scăzut de sodiu, astfel că poate fi cea mai bună soluție. 

Fasolea verde conține multe vitamine esențiale, inclusiv folat, o vitamină B care ajută la prevenirea defectelor tubului neural și a altor defecte congenitale. O cană de fasole verde crudă conține 33 micrograme de folat, aproape 10% din valoarea zilnică recomandată. 

Fasolea verde proaspătă este cea mai sănătoasă opțiune pentru o masă bogată în nutrienții. Gătirea păstăilor poate determina o reducere a unor substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C. Ca urmare, dacă aveți fasole congelată, n-o dezghețați, ci gătiți-o într-o cantitate mică de apă pentru o durată cât mai mică de timp. Fasolea verde proaspătă trebuie refrigerată într-o pungă de plastic și folosită în decurs de o săptămână.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie